Před několika měsíci jsme se dozvěděli, že Netflix připravuje anime seriál jménem Scott Pilgrim Takes Off, jenž bude adaptací známých komiksů o Scottu Pilgrimovi od Bryana Lee O´Malleyho. A jelikož se seriálu máme dočkat ještě letos ke konci podzimu, streamovací služba se již pochlubila první upoutávkou, na kterou se můžete podívat výše. A nevypadá to vůbec špatně!

I přestože se zatím jedná jen o pouhý teaser trailer, z upoutávky je zřejmé, že se můžeme těšit jak na solidní a vizuálně podmanivou dávku akce, tak i na mnohé staré dobré postavy, které mohou znát i fanoušci hrané celovečerní verze z roku 2010 od Edgara Wrighta.

A když už o populární filmové verzi mluvíme, je třeba připomenout, že k seriálovému Pilgrimovi je upsaný nejenom Wright jakožto výkonný producent, ale také téměř všichni filmoví herci, kteří se ke svým postavám vrátili po 13 letech, tentokrát jim však pouze propůjčí své hlasy.

Znovu se proto vrátí Michael Cera jako Scott Pilgrim, Mary Elizabeth Winstead jako Ramona Flowers, Satya Bhabha jako Matthew Patel, Kieran Culkin jako Wallace Wells, Chris Evans jako Lucas Lee, Anna Kendrick jako Stacey Pilgrim, Brie Larson jako Envy Adams, Alison Pill jako Kim Pine, Aubrey Plaza jako Julie Powers, Brandon Routh jako Todd Ingram, Jason Schwartzman jako Gideon Graves, Johnny Simmons jako Young Neil, Mark Webber jako Stephen Stills, Mae Whitman jako Roxie a Ellen Wong jako Knives Chau.

Vlastně se ani není čemu divit, sám Edgar Wright před měsíci prohlásil, že mezi herci se při výrobě jeho filmu zrodilo doživotní přátelství, které připomíná jednu velkou rodinu. Talentovaný režisér a scenárista zároveň vyjádřil své nadšení z toho, že byli schopni dát základní partu zase dohromady, aby mohli společnými silami odvyprávět slavný Scottův příběh. Sám Bryan Lee O'Malley, autor původních komiksů, například také sdělil: 

„Je to vtipné. Je to emocionální. Je to vizuálně ohromující. Akční scény vás nadchnou. A může dojít i na několik překvapení.“

Původní příběh vypráví o muzikantovi jménem Scott Pilgrim, který se zakouká do krásné a tajemné dívky jménem Ramona Flowers. Aby však mohli být spolu, Scott bude muset nejdřív porazit sedm jejích bývalých kluků. Z traileru to každopádně vypadá, že bychom se měli dočkat podobného děje, ovšem kdo ví, co O'Malley myslel těmi překvapeními.

Sám autor je navíc nejenom hlavním scenáristou, ale i showrunnerem seriálu. Tuto úlohu sdílí ještě s BenDavidem Grabinskim, který je například tvůrce seriálu Bojíte se tmy? (2019). Jedním z režisérů se stal Abel Gongora, který byl například jedním z šéfů animace seriálu Čas na dobrodružství (2010).

K projektu se také upsala kapela Anamanaguchi, která složila soundtrack k videohře Scott Pilgrim vs. the World: The Game. Opět se tak vrhla na zpracování hudby. Teď už jen doufejme, že podobně slušně bude vyhlížet i následný plnohodnotný trailer. 

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovena na 17. 11. 2023.