Už nějaký čas víme, že letos bude premiérovat vcelku nenápadné francouzské sci-fi drama jménem Meanwhile on Earth, které se již objevilo na Berlinale. Reakce od kritiků a novinářů, kteří již měli možnost film zhlédnout, jsou zatím vcelku pozitivní, tak snad se máme nač těšit. Venku máme každopádně další krátkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Příběh se zaměří na Elsu (Megan Northam), třiadvacetiletou ženu, jejíž bratr Franck (Sébastien Pouderoux) záhadně zmizel během své první mise jakožto astronaut. Jedné noci, během které Elsa pozoruje noční oblohu, ji ale najedou bratr kontaktuje. Na oslavy je však příliš brzy. Zároveň se ozve i neznámá forma života z vesmíru, která Francka vrátí zpět na jeho rodnou planetu pouze v případě, že Elsa zaplatí vysokou cenu. Jak daleko bude schopna zajít, aby zachránila svého sourozence, o němž si myslela že je už navždy pryč? A co všechno bude muset pro tajemné pozorovatele udělat?

Podle nejnovější upoutávky bude film připomínat snímky Invaze zlodějů těl (1978) a Pod kůží (2013), což nezní vůbec špatně. 

O scénář a režii se postaral Jérémy Clapin, který stojí za vznikem na Oscara nominovaného animovaného filmu Kde je moje tělo? (2019).

Dále se ve snímku objeví herci jako Catherine Salée, Sam Louwyck, Sofia Lesaffre, Dimitri Doré, Nicolas Avinée, Arcadi Radeff, Sabine Timoteo, Marie Bray a Christian Bouillette.

V amerických kinech nakonec až od 8. 11. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.