V roce 1994 vydalo studio Walt Disney Television Animation animovaný seriál Gargoyles, který běžel tři sezóny. Příběh se zaměřil na sochy chrličů, které byly přemístěny ze skotského hradu do moderního New Yorku. Ve městě následně procitnou z tisíc let starého kouzla a stanou se z nich noční ochránci ulic.

Tato série, jejímž hlavním tvůrcem se stal Greg Weisman, dorazil v době, kdy animované seriály procházely jistou inovací, mnohé z nich se totiž snažily svým divákům nadělovat o něco dospělejší a složitější příběhy s temnějším stylem. Mezi takové tituly patřily série jako třeba Batman (1992) a X-Men (1992). U nás každopádně Gargoyles zas až tak známým dílem nejsou, ale třeba mnozí američtí fanoušci ho považují za kultovní klasiku, na kterou by se nemělo zapomenout. 

Noční tvorové každopádně budou brzy lidská obydlí ochraňovat znovu, tentokrát však v hraném kabátku. Server The Hollywood Reporter oznámil, že na Disney+ by měla vzniknout seriálová live-action verze, která už má podle všeho na palubě své tvůrce.

Hlavním scenáristou, výkonným producentem a showrunnerem by se měl stát Gary Dauberman, který napsal většinu spin-offů hororové franšízy V zajetí démonů od James Wana. Jmenovitě napsal scénář ke všem třem dílům Annabelle a prvním dílu Sestry (2018). Taktéž se podílel na psaní obou dvou částí hororu To (2017).

Dauberman na hrané verzi Gargoyles bude pracovat spolu se společností Atomic Monster, kterou výše zmíněný James Wan vede. Celý projekt by však zatím měl být ve velice brzkých fázích vývoje, tudíž bychom měli počítat ještě s dlouhým čekáním. 

Už letos se šuškalo o tom, že by hraný remake mohl být skutečně na cestě. Tehdy se šířily zvěsti o tom, že by se projektu mohl chopit herec a režisér Kenneth Branagh (Přízraky v Benátkách), nicméně sám tvůrce původního animáku, tedy již zmíněný Greg Weisman, následně uvedl, že nic takového není pravda. Zatím ale není známo, zda bude na chystané verzi od Daubermana pracovat také.