Zdá se, že Netflix se nebojí zpracovat ty nejzbožňovanější anime kousky. Cowboy Bebop je již dokončený a máme první obrázky. Téměř před rokem a půl byl oznámen hraný seriál na motivy slavné mangy a anime One Piece. Nějaký čas bylo kolem projektu ticho a zdálo se, že možná nevznikne. Netflix však tyto obavy, nebo v některých případech spíše zbožná přání rozptýlil. Zveřejnil fotografii scénáře pro první epizodu. 

„Bez ohledu na to, jak těžké nebo nemožné se to může zdát, vždy miř za svým cílem,“ sdílel oficiální twitterový účet motto spolu s obrázkem scénáře. Z něj můžeme vyčíst název první epizody: Romance Dawn, stejně jako jména scénáristů Matta Owense a Stevena Maeda. Datum vydání ani obsazení zatím neznáme.

Název romance Romance Dawn odkazuje na alternativní verzi příběhu One Piece. Vznikla jako koncept ještě před první kapitolou mangy, tak jak ji známe dnes. Sdílí sice stejné prostředí, ale jedna z mála společných věcí je hlavní postava Luffyho. Možná se tím tedy Netflix snaží naznačit, že hraná adaptace bude dělat spoustu věcí jinak, než jsme zvyklý. To si alespoň myslí jedna část lidí. Pravdou také je, že stejný název nese první příběhový oblouk (1.-7. kapitola) mangy. A myslím, že scénáristé chtějí vyjádřit spíše to, že pilotní epizoda obsáhne začátek Luffyho cesty, nežli to, že nám chtějí přinést úplně jiný příběh.

Podle vyjádření Netflixu je prozatím objednáno deset epizod seriálu. Výkonným producentem bude sám otec původní série Eiichiro Oda. Již zmínění Matt Owens a Steven Maeda budou sloužit jako showrunneři. Marty Adelstein s Becky Clements z With Tomorrow Studios (Ledová Archa, Cowboy Bebop) budou seriál produkovat.

První číslo mangy One Piece, které následně dostalo anime, vyšlo v roce 1997, obě zpracování vycházejí dodnes. Vypráví příběh mladého chlapce Luffyho, který díky ďáblovu ovoci získal zvláštní schopnosti. Jeho cílem je stát se králem pirátů a získat tajemný poklad zvaný One Piece. Na této cestě mu pomůže jeho posádka, kterou postupně potká na svých četných dobrodružstvích. Uvidíme, jak bude tento velkolepý příběh vypadat v hrané podobě.