Za Netflixem nehodlá zůstat pozadu ani služba Max, i ta totiž připravuje svou vlastní animovanou podívanou v podobě nového seriálu. Už příští měsíc tak bude na platformě premiérovat série Scavengers Reign, na jejíž působivý a krapet znepokojivý oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh by se měl zaměřit na posádku vesmírné lodi Demeter, která se nečekaně vychýlí z kurzu a zmizí v prázdnotě studeného vesmíru. Všichni na palubě jsou tak považováni za mrtvé. Pravda je ale jiná. Ve skutečnosti se posádka lodi ocitne na neznámé a podivuhodné planetě, která je sice krásná, ale zároveň také náležitě nebezpečná. Posádka tak bude muset přijít nejenom na to, jak na tajemné planetě přežít, ale zároveň musí vymyslet plán, díky němuž by se dostali zpátky domů. 

Pokud jste si po zhlédnutí traileru hned vzpomněli třeba na sci-fi Annihilation (2018) od Alexe Garlanda, případně na tvorbu legendárního Hayao Miyazakiho, tak vězte, že rozhodně nejste sami.

Těšit se tak můžeme na dobrodružství skupinky průzkumníků, kteří zkoumají tajemně krásný a neznámý svět, v němž se ale zároveň skrývají strašlivé věci. Hrdinové například zjistí, že na planetu už kdysi lidská noha vstoupila, ale zdá se, že nikdo nepřežil. Z upoutávky je každopádně evidentní, že půjde o podívanou, která je určená spíše pro dospělejší diváky, děti by z ní mohly mít noční můry. 

Seriál společnými silami vytvořili Charles Huettner a Joe Bennett, kteří vycházeli ze svého krátkometrážního snímku Scavengers (2016). Spolu s nimi na scénáři pracovala i Jenny Deiker Restivo.

V sérii uslyšíme hlasy herců jako Alia Shawkat, Wunmi Mosaku, Sunita Mani, Bob Stephenson a Ted Travelstead.

První tři epizody budou na službě Max (HBO Max) premiérovat 19. 10. 2023.