Filmová série Saw bude pokračovat dál. To zas tak překvapující není, spíše je ale překvapivé, že chystaný jedenáctý díl k nám má dorazit už za necelý rok, tudíž hlavní část produkce patrně začne už někdy v první polovině roku 2024. O samotném ději stále nic nevíme, ale jedna zajímavá informace se k nám přece jenom dostala.

Vypadá to, že jedenáctý díl Saw už nenapíše scenáristické duo Josh Stolberg a Pete Goldfinger. Oba dva filmaři napsali nejenom letošní Saw 10, který zaznamenal úspěch jak v kinech, tak i u kritiků, ale také osmičku a devítku, tedy filmy Jigsaw (2017) a Spirála strachu: Saw pokračuje (2021). Stolberg informaci potvrdil na sociálních sítích, sice neuvedl, kdo je vlastně nahradí, ale podle něho budou fanoušci s novým scenáristickým týmem spokojení. 

O tom, kdo od filmařů přebral scenáristické otěže pro chystanou jedenáctku, která se s určitou morbidní podívanou bezpochyby také nebude držet zpátky, se můžeme zatím jen dohadovat.

Bylo by ale zajímavé, kdyby se studia Lionsgate a Twisted Pictures rozhodla vzít zpátky na palubu třeba Leighe Whannella, který napsal scénář ke slavné jedničce (2004) od Jamese Wana, stejně tak i ke dvojce (2005) a trojce (2006). Byly to první celovečeráky, které scenárista napsal, ovšem od té doby se ve svých pisatelských dovednostech značně zlepšil. Filmy jako Upgrade (2018) a Neviditelný (2020), které si i sám zrežíroval, nebyly vůbec špatnými počiny, bylo proto zajímavé, co by se Saw značnou udělal dnes. 

Stejně tak je ale možné, že zmíněná studia zkusí dát šanci úplně jiným filmařům, to holt ukáže čas. Stále také není známo, koho všeho vlastně v jedenáctém díle uvidíme, ale vůbec bychom se nedivili, kdyby se v něm opět našlo místo pro největší hvězdu celé série, kterou je samozřejmě Tobin Bell jakožto John Kramer.

V amerických kinech by měl snímek každopádně premiérovat už 27. 9. 2024, u nás to bude pravděpodobně klasicky o den dříve.