Fanoušci morbidní zvědavosti, zbystřete! Slavná série Saw se nám již brzy vrátí se svým desátým dílem, v němž se opět objeví legendární Tobin Bell jakožto John Kramer alias vrahoun Jigsaw. Nedávno jsme se konečně dočkali i první fotky z filmu, na kterou se můžete podívat níže.

Nachází se na ní samozřejmě sám Bell, který sice má zas o pár vrásek navíc, ale i ve svých osmdesáti letech stále oplývá oním charismatem, kvůli němuž je jednou z nejoblíbenějších součástí celé brutální série. Otázkou samozřejmě bylo, jak bude desátý díl vlastně pasovat do časové linky celé značky, protože John Kramer původně zemřel ve třetím díle (2006), přičemž posléze se objevoval ve flashbacích a různých nahrávkách. A nyní máme konečně odpověď. 

Nadcházející film by měl být interquel, který se bude odehrávat v době mezi prvním a druhým dílem. Nemocný a zoufalý John Kramer se vydává do Mexika, aby podstoupil experimentální a tím pádem i riskantní léčebnou proceduru s nadějí, že to zázračně vyléčí jeho zhoršující se rakovinu. Posléze ale zjistí, že ona procedura je jen jeden velký podvod, který je mířen především na ty nejzranitelnější. A tak se John rozhodne všem podvodníkům pomstít. A my všichni už víme, co ona pomsta bude zahrnovat. Rozhodne se je lapit do své „hry“, která samozřejmě zahrnuje sérii důmyslných a extrémně bolestivých pastí.

Do desátého dílu Saw by se měla vrátit také herečka Shawnee Smith, která by si měla zopakovat svou roli Amandy z prvních dílů. A pozor, zdá se, že to nebude jediný Kramerův učedník, jehož ve filmu uvidíme. Podle všeho by se měl vrátit i Costas Mandylor jakožto detektiv Mark Hoffman, který v sérii aktivně působil od třetího do sedmého dílu. Zkrátka a dobře se nám vrací stará dobrá parta z nultých let. 

O režii filmu se postaral Kevin Greutert, dlouholetý veterán celé série, který působil jako střihač pro prvních pět dílů. Následně se ale také ujal režie pro Saw 6 (2009) a Saw 3D (technicky vzato Saw 7) z roku 2010.

Dále se ve filmu objeví herci jako Michael Beach, Synnøve Macody Lund, Steven Brand, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Octavio Hinojosa a Joshua Okamoto.

A pozor! Snímku se nakonec dočkáme o několik týdnů dříve. Původní datum premiéry v USA bylo 27. 10. 2023, ovšem nyní se zdá, že Saw 10 dorazí již 29. 9. 2023, u nás by to mělo být klasicky o den dříve. V nejbližší době bychom se proto mohli dočkat nějakého prvního oficiálního traileru.