Milovníci morbidní zvědavosti mohou začít jásat. Slavná filmová série Saw dostane jedenáctý díl. Je to překvapující? Vlastně ani ne. Letos uvedený Saw X, který lákal především na návrat Tobina Bella jakožto Johna Kramera, si komerčně vedl opravdu velice slušně. Z rozpočtu 15 milionů dolarů se mu podařilo celosvětově utržit až 107,7 mega. Navíc se jedná o jeden z nejvíce chválených dílů z celé série, podle některých kritiků jde dokonce o nejlepší film od dob jedničky (2004). Po takovém úspěchu tudíž studia Lionsgate a Twisted Pictures zkrátka musela dát zelenou dalšímu pokračování.

Dokonce už známe i oficiální datum premiéry. V amerických kinech by měl snímek premiérovat už 27. 9. 2024, u nás to bude pravděpodobně klasicky o den dříve. 

To je ovšem zatím všechno, co o chystaném druhém díle víme. Troufli bychom si ale říct, že se na scénu opět vrátí výše zmíněný Tobin Bell, pro něhož tvůrci zřejmě vymyslí další příběh. Je tudíž možné, že další film bude opět určitým interquelem, který zřejmě naváže na události Saw X. A nebo nám taky tvůrci nadělí něco úplně jiného, to se holt necháme překvapit.

Jelikož ale návrat Bella vyvolal u fanoušků především pozitivní reakce, hodně bychom se divili, kdyby se pro něho v dalším díle opět nenašlo místo. Ať už to bude jakkoliv, jednoznačně se můžeme těšit na další sérii zvrácených her a pastí, které mají své oběti naučit vážit si lidského života. 

Stojí za to připomenout slova producentů Marka Burga a Orena Koulese, kteří před pár měsíci odhalili, že už mají vymyšlené nápady pro chystaný jedenáctý díl. Stále by také mohla být ve hře možnost vzniku jakéhosi televizního seriálu, ale nic zatím nebylo potvrzeno.

Jelikož ale bude Saw XI premiérovat za necelý rok, vcelku brzy bychom se mohli dočkat dalších informací o tom, co všechno od něj vlastně můžeme očekávat.