Už za necelý měsíc nám studio Vertical představí sci-fi thriller jménem Simulant, který prozkoumá nebezpečí umělé inteligence ve světě, v němž se mohou roboti svobodně pohybovat. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh by si tak měl posvítit hned na několik postav, jednou z nich se stane žena jménem Faye (Jordana Brewster), které nedávno zemřel manžel Evan (Robbie Amell). Jelikož ale žije ve světě blízké budoucnosti, v němž už fungují dechberoucí technologie, rozhodne se s oním truchlením něco udělat. Následně si pořídí SIMa, robota s vyspělou umělou inteligencí, který dokáže napodobit Evanův vzhled a jeho osobnost. Ano, také nám to trochu připomíná tu jednu strašně skličující epizodu z Černého zrcadla. I přestože se ale SIM chová stejně jako její zesnulý manžel, Faye se nedokáže přimět ho milovat. A Evanův SIM se s tím rozhodne něco udělat. 

Na robota má totiž výjimečnou schopnost myslet za sebe, v rámci čehož se rozhodne, že se pokusí najít cestu k Fayenině srdci. To ale nebude vůbec jednoduché, protože příliš inteligentní SIMové začnou být vládou vnímáni jako hrozba pro světovou bezpečnost. Na scénu tak následně nastupuje vládní agent Kessler (Sam Worthington), který se specializuje na hon příliš inteligentních a potenciálně nebezpečných SIMů.

Další veledůležitou roli bude ve filmu hrát geniální programátor Casey, kterého ztvární MCU hvězda Simu Liu. Ten možná nalezne způsob, kterým by mohl Evanově SIMovi pomoci ke skutečné svobodě, v rámci které by se mohl lépe sblížit s Faye. Tak jednoduché to ale samozřejmě nebude. 

O režii se postarala April Mullen, která je například zodpovědná za akčňák 88 (2015), drama Below Her Mouth (2016) a thriller Wander (2020). Scénář si vzal na starost Ryan Christopher Churchill.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Alicia Sanz, Mayko Nguyen, Masa Lizdek, Emmanuel Kabongo, Samantha Helt, Vienna Hehir a Mercedes Leggett.

Snímek by měl ve vybraných kinech premiérovat až 7. 4. 2023.