Rok 2022 byl na horory poměrně slušný. Vrátily se nám slavné série jako Vřískot a Texaský masakr motorovou pilou, plus dočkali jsme se i kvalitně natočené hrůzy v podobě snímků jako Smile a Barbar. A do toho všeho se nenápadně vloudil i jistý nízkorozpočtový horor, který byl tak strašně brutální a nechutný, že někteří návštěvníci kin z něho zvraceli a omdlévali. Skutečně.

Oním hororem byl samozřejmě Terrifier 2, který je pokračováním snímku z roku 2017. Film do kin dorazil teprve minulý měsíc, už teď ale mohou jeho tvůrci slavit. Z rozpočtu 250 tisíc dolarů se snímku už podařilo vydělat přes 11 milionů, což je pro vydavatelkou společnost s příhodným jménem Bloody Disgusting rozhodně úspěch. A samozřejmě to znamená jasnou věc. V budoucnu se dočkáme i třetího dílu. 

To ostatně potvrdil i sám režisér a scenárista Damien Leone, který na svém Twitteru oznámil, že Terrifier 3 bude pokračovat tam, kde skončila dvojka, přičemž se máme těšit na opravdu „ku**vskou jízdu.“

V hororovém žánru platí nepsané pravidlo, že každý další díl z nějaké série musí v jistém ohledu překonat své předchůdce. A co si budeme povídat, zrovna u této značky je nejvíce charakteristická právě ona šílená brutalita a gore. Sám Leone se ale uvědomuje, že něco takového je možná skoro až nemožné, protože po druhém díle budou mít diváci příliš velká očekávaní. I tak se ale fanouškům pokusí nadělit něco, po čem se jim opravdu pořádně zvedne žaludek.

Ve dvojce je každopádně strašlivý a sadistický vrahoun Art the Clown (David Howard Thornton) vzkříšen jakousi hrozivou entitou, přičemž je opět připraven rozpoutat krvavý masakr na všech nebožácích, kteří mu přijdou do cesty. Během halloweenské noci si tak vyhlídne dva sourozence, kterým hodlá udělat ze života peklo.

Celá série vychází ze stejnojmenného krátkometrážního snímku z roku 2011, o který se Leone postaral také.

Ve druhém díle si dále zahráli herci jako Samantha Scaffidi, Johnny Ferri, Felissa Rose, Griffin Santopietro, Tamara Glynn, Lauren LaVera a Owen Myre. Zatím však nevíme, kde přesně bychom se třetího dílu mohli dočkat.

Už jste druhý díl zhlédli? Co na něj říkáte?