Slavná švédská autorka Astrid Lindgrenová se proslavila díky knižním titulům jako Děti z Bullerbynu a Pipi Dlouhá punčocha. Mezi její další slavná díla ale patří i kniha Ronja, dcera loupežníka z roku 1981, podle které vznikla jak filmová, tak i seriálová adaptace. Netflix nyní chystá svou vlastní verzi, která se představuje v první upoutávce výše.

Těšit se tak můžeme na dobrodružství mladé dívky jménem Ronja, která se narodila uvnitř gangu lupičů na středověkém skandinávském hradě. Jak Ronja vyrůstá, zjišťuje, že okolní les může být magickým a někdy nebezpečným místem plným podivných tvorů. Když se však Ronja seznámí s mladým chlapcem Birkem z konkurenčního gangu, předznamená to začátek temného rodinného sporu.

Na světě už máme známou filmovou adaptaci z roku 1984, kterou natočil Tage Danielsson. V roce 2014 pak svou vlastní seriálovou verzi v podobě anime vytvořilo i světoznámé studio Ghibli, o režii se postaral Goro Miyazaki, syn legendárního Hayao Miyazakiho.

Jistě, za nejnovější verzí sice stojí Netflix, což je pro mnohé už dostatečný důvod k obavám, ale jistou nadějí je jméno filmaře, který si seriál vzal pod palec. Hlavním scenáristou se totiž stal Hans Rosenfeldt, tvůrce parádního krimi seriálu Most (2011). Tudíž chystaná adaptace rozhodně nepadla do špatných rukou.

Dále můžeme počítat s herci jako Kerstin Linden, Jack Bergenholtz Henriksson, Christopher Wagelin, Krista Kosonen, Johan Ulveson a Sverrir Gudnason.

První část bude na Netflixu premiérovat již 28. 3. 2024.