Studia AMC+ a RLJE Films se nám přednedávnem pochlubila s novým trailerem na černou komedii, která ponese název Silent Night. Ze začátku se zdá, že půjde o příjemnou vánoční komedii, ke které by si mohla na svátky sednou celá rodina. Během druhé poloviny traileru ale vše nabere dost temný obrat. I přestože Vánoce mají být svátky klidu a pokoje, hlavní hrdiny nic takového nečeká. Řítí se na ně totiž něco, co jim všem přivodí jistou smrt. Takže i když se film odehrává ve vánočním prostředí, plus dočkáme se v něm herečky Keiry Knightley, žádnou Lásku nebeskou rozhodně neočekávejte. 

Děj se bude točit kolem britské rodinky na venkově, která pozve své příbuzné a známé na honosnou vánoční večeři. Řítí se na ně ale jakási neznámá pohroma v podobě katastrofy… jaké vlastně? Rozhodla se snad matka příroda zakročit? Nebo to bude katastrofa uměle vytvořená, přičemž za ní mají stát Rusové? Ať už je to jakkoliv, tak navzdory jisté smrti se hlavní rodinka chová v traileru až příliš nonšalantně a nezaujatě. Jako kdyby svůj tragický osud už dávno akceptovala. Film tak po čase zabrouzdá do vrstev ujetého chaosu, který bude pro diváka jak zábavný, tak i dost znervózňující. Ale v tom možná taky tkví celkové kouzlo. 

Film bude režisérským a scénáristickým debutem Camille Griffin, tak uvidíme, zda se její první dílo povede. Jedním z producentů je mimo jiné i režisér Matthew Vaughn, který se zejména proslavil filmy jako X-Men: První třída, Hvězdný prach a Kick-Ass. Kromě Keiry Knightley ve filmu uvidíme herce jako Matthew GoodeAnnabelle Wallis, Kirby Howell-Baptiste, Rufus Jones a Trudie Style. Oficiální premiéry se film dočká 3. 12. 2021.