Slavný jihokorejský režisér Park Chan-wook, který nám nadělil legendárního Old Boye (2003) a minulý rok mysteriózní krimi Podezřelá, se po letech vrací do seriálového světa. Pod americkou produkcí nám tak nadělí sérii jménem The Sympathizer, která bude vycházet ze stejnojmenné knihy od Vieta Thanha Nguyena. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Těšit se tak můžeme na špionážní thriller a satiru, která bude vyprávět příběh o napůl francouzském a napůl vietnamském komunistickém špionovi (Hoa Xuande), který na konci války ve Vietnamu míří do Spojených států. Zde se pokouší začít s novým životem v komunitě vietnamských uprchlíků, ale zároveň se i nadále snaží špehovat pro Vietkong. Podle slavného režiséra by si měl seriál také posvítit na období, kdy vietnamští imigranti prchali do USA, proto mají v seriálu působit především vietnamští herci a Američané vietnamského původu. 

Jednu z hlavních rolí si ale ve filmu zahraje také Robert Downey Jr. Abychom tedy byli úplně přesní, zahraje se jich hned několik. Ztvární tak postavy kalifornského kongresmana, CIA agenta a i hollywoodského režiséra. Podle všeho by se ale ve všech případech mělo jednat o primární záporné role. Trailer každopádně vyzařuje oním unikátním stylem, se kterým Park Chan-wook točí své filmy, tudíž jsme velice zvědaví na to, co z toho nakonec vyleze.

Potěšit může také fakt, že na tvorbu série dohlíželo i studio A24, což byla v mnoha případech určitá záruka kvality. Autor původní předlohy po zhlédnutí režisérova Old Boye každopádně prohlásil, že si na pozici tvůrce a režiséra nedokáže představit někoho jiného. Produkce probíhala minulý rok v Los Angeles a Thajsku. 

Není to poprvé, co Park Chan-wook zabrouzdal do seriálových vod, v roce 2018 například zrežíroval britský seriál Malá bubenice, který byl adaptací slavného literárního díla od Johna le Carré. O scénář k The Sympathizer se však postaral Don McKellar, který například napsal mysteriózní thriller Slepota (2008).

Dále se v seriálu objeví herci jako Fred Nguyen Khan, Toan Le, Nguyen Cao Ky Duyen, Kieu Chinh, VyVy Nguyen a Kayli Tran.

Seriál zatím nemá oficiální datum premiéry.