Na Oscara nominovaný režisér Luca Guadagnino nám už za dva měsíce nadělí svůj nejnovější filmový kousek jménem Challengers, který do českých kin půjde pod názvem Rivalové. Proč? Zřejmě proto, aby se nám to všem pletlo se stejnojmenným závodním filmem z roku 2013. Chystaný snímek z tenisového prostředí, ve kterém si jednu z hlavních rolí zahraje Zendaya (Duna), má na světě zbrusu nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jednou z primárních postav se stává Tashi Duncan (Zendaya), bývalá tenisová hvězda, ze které je nyní rázná trenérka. Také je provdaná za šampiona Arta (Mike Faist), kterému se však v poslední době nedaří a prohrává jeden zápas za druhým. Tashi však má plán, jak Artovi pomoci. Nicméně na scénu přichází i tenista Patrick (Josh O'Connor), Artův bývalý nejlepší kamarád a Tashinin ex-přítel. Soupeření na tenisovém turnaji proto následně rozdmýchá starou rivalitu, v rámci čehož bude trojce vzpomínat i na společné zážitky z minulosti. 

Režisér Luca Guadagnino nám kromě skvělého oscarového dramatu Dej mi své jméno (2017) nadělil také snímky jako Suspiria (2018) a Do morku kostí (2022). Scénář k Rivalům sepsal Justin Kuritzkes.

Dále se mají ve snímku objevit herci jako Jake Jensen, Faith Fay, A.J. Lister, Scottie DiGiacomo, Sid Jarvis, Charles Massey, Keanu Ham a Andre Gadbois.

Do našich kin snímek dorazí 25. 4. 2024.