Přenos Konami, který se z velké části zaměřil na chystaný remake legendárního druhého dílu Silent Hillu, nezapomněl ani na připravovanou filmovou adaptaci jménem Return to Silent Hill. Trailer sice ještě na světě není, ale menší ukázku z filmu zde přece jenom máme, přenos především nabídne pohled do zákulisí.

Jedna sekvence odhaluje herce Jeremyho Irvinea, který si zahraje hlavního protagonistu Jamese Sunderlanda, jenž se vrací do ponurého titulního městečka, aby našel svou ztracenou lásku Mary Crane (Hannah Emily Anderson).

O filmu se také rozpovídá režisér filmu Christophe Gans, který natočil i první hranou adaptaci z roku 2006. Mimo jiné potvrdil, že snímek bude především psychologickým hororem. Segment o filmu začíná v čase: 32:17

Gans považuje první čtyři Silent Hill hry za mistrovská a umělecká díla, přičemž právě druhý díl označil za nejdospělejší z nich.

Nutno zmínit, že Return to Silent Hill nebude nijak navazovat na výše zmíněnou adaptaci z roku 2006, stejně tak ani na následné pokračování Návrat do Silent Hill 3D (2012). Producent Victor Hadida už každopádně před nějakým časem uvedl, že nás čeká moderní zpracování, které však bude velmi věrně původní videohře. Produkce navíc měla štěstí v tom, že skončila jen několik týdnů před loňskou stávkou herců.

Skvělou zprávou také je, že k filmu je upsaný i skladatel Akira Yamaoka, který složil hudbu jak k herním titulům, tak i ke zmíněným dvěma filmovým adaptacím. 

Christophe Gans se každopádně postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracovala Sandra Vo-Anh (Kráska a zvíře). Mezi další Gansovy filmy patří ještě Freeman - plačící drak (1995) a Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001).

Dále se ve filmu objeví ještě herci jako Alana Maria, Eve Macklin, Matteo Pasquini a Emily Carding.

Datum premiéry však zatím stále ještě neznáme.