Pokud přijde řeč na filmové adaptace populárních videoherních sérií, snímek Silent Hill (2006), který natočil Christophe Gans, je většinou mezi diváky zařazován mezi ty zdařilejší počiny. Už od minulého roku ale víme, že do hrůzostrašného městečka ve filmové podobě zavítáme znovu.

A to díky chystanému snímku Return to Silent Hill, jehož režijních otěží se ujal opět Gans. Režisér už loni uvedl, že se bude jednat o návrat do známého světa, po kterém fanoušci tolik prahnou. Snímek by měl zadaptovat události z herního titulu Silent Hill 2 z roku 2001, přičemž by mělo jít především o psychologický horor. To ale samozřejmě neznamená, že diváci budou ochuzeni o řadu monster, ty údajně snímek představí v nové verzi, přičemž mezi nimi nebude chybět ani starý známý Pyramid Head. Nyní se ale dostáváme k oné zásadní otázce. Kdy vlastně bude snímek premiérovat? 

Na onu otázku už možná známe odpověď. Mohlo by to být na jaře příštího roku. Tedy snad. Na známé filmové databázi IMDb se totiž objevilo datum premiéry, podle kterého měl snímek vyjít 26. 4. 2024. Datum ale bylo následně ze stránky odstraněno, což naznačuje, že o oficiální uvedení filmu do kin se možná jednat nebude. Jen připomínáme, že i přestože je IMDb obsáhlou databází, může být i nepřesná, protože v něm může kdokoliv upravovat. Google toto datum po naťukání do vyhledávače ovšem také uvádí, ale i zde může jít o nepřesné informace. Je každopádně možné, že se opravdu jedná o oficiální datum premiéry, akorát ho tam někdo z tvůrců nahodil předčasně. Na pořádné odpovědi si holt budeme muset ještě nějaký ten čas počkat.

Samotné natáčení započalo letos v dubnu, tudíž může vyvstat obava z toho, zda celou produkci nějakým způsobem neovlivnily momentální stávky herců a scenáristů. Herec Jeremy Irvine, který si ve filmu zahraje hlavní roli Jamese Sunderlanda, ale uvedl, že poslední klapka padla již v červnu, tedy přibližně asi tři týdny předtím, než se ke stávce připojili herci. Snímek by tudíž měl být na dobré cestě, teď si jen musíme počkat na to, až někdo potvrdí ono datum vydání. 

Jak již bylo řečeno, hlavní postavou by se měl stát James Sunderland. Ten během pátrání po své ztracené lásce obdrží tajemný dopis, který ho zavede zpět do městečka Silent Hill, kde se střetne s řadou známých a nových hrůzných tvorů. Zároveň ale také začne pochybovat o svém zdravém rozumu.

Podle producenta Victora Hadidy bylo v plánu zpracovat film ,,moderně, ale zároveň velmi věrně původní videohře.“

Dále by se měli ve snímku představit herci jako Hannah Emily Anderson, Alana Maria, Eve Macklin, Matteo Pasquini a Emily Carding.