Nedávno se na serveru IGN objevil exkluzivní teaser na další animovaný počin ze série Resident Evil s podtitulem Death Island. Již páté CGI zpracování populární hororové zombie franšízy nás tentokrát vezme na vězeňský ostrov Alcatraz, kde už tradičně vypuknou kousací jatka. Film by měl být v podstatě pokračováním Resident Evil: Vendetta, kde lamač ženských srdcí Leonek S. Kennedy a lamač balvanů Chris Redfield pronásledují nebezpečného obchodníka s biologickými zbraněmi. 

Právě tihle dva oblíbení hrdinové opět spojí síly, aby rozlouskli další zapeklitý případ. Leon jako agent Divize bezpečnostních operací amerického protiteroristického útvaru dostane za úkol zachránit jistého doktora Antonia Taylora před únosci. Jeho pronásledování ovšem překazí záhadná žena. Mezitím agent B.S.A.A (Bioterrorism Security Assessment Alliance) Redfield vyšetřuje zombie epidemii v San Francisku, kde se mu bohužel nedaří zjistit příčinu nákazy.

Přečtěte si také: Resident Evil 9 prý až v roce 2025. Mezeru může vyplnit rozšíření čtyřky

Jediné, co mají oběti společné, je, že všechny nedávno navštívily ostrov Alcatraz. Vydává se tedy se svým týmem po horké stopě, přičemž z krátké upoutávky víme, že se na plátně konečně ukáže i Jill Valentine, přestože zatím není jasné, jak do děje zapadá. Dočkáme se tedy historicky prvního shledání Jill a Leona? (A bude Chris pokračovat ve své pokrevní linii, nebo to pořád nechává na sestře?)

Ať je to jak chce, budeme si muset počkat až do léta, i když přesný datum premiéry ještě nebyl oznámen. O režii se postará Eiichiro Hasumi, který rovněž režíroval Resident Evil: Infinite Darkness. Zbývá tak jen doufat, že Death Island nedopadne podobně jako ona nemastná neslaná a dokola ohraná… nuda. 

Podívejte se na naši recenzi Resident Evil: Infinite Darkness:

Pokud jde o časové zasazení nadcházejícího příběhu, podle Capcomu se film bude odehrávat v roce 2015, tedy po událostech Resident Evil 6 (odehrávajících se v roce 2013) a Resident Evil: Vendetta (odehrávajících se v roce 2014). Samozřejmě ještě před incidentem v Louisiane z Resident Evil 7, který je zasazen do roku 2017. Pokud už teď máte zmatek v animované filmové sekci téhle populární značky, nepřehlédněte naše shrnutí všech CGI filmů!