V půlce léta se k nám dostaly zvěsti o tom, že mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů) připravuje se svou společností Atomic Monster novodobý remake slavné filmové klasiky Netvor z Černé laguny (1954). Snímek je každopádně skutečně ve výrobě, ovšem zatím není jisté, zda ho Wan i sám zrežíruje.

Server Deadline ale hlásí, že film již našel svého scenáristu. Tím se nakonec stane Sean Tretta, který psal pro seriály jako 12 opic (2015), Zákon gangu: Mayové (2018) a Star Trek: Picard (2020).

Ještě před několika měsíci to vypadalo, že by remake mohl napsat Will Beall (Mizerové: Na život a na smrt), ale nakonec k tomu evidentně nedojde. Těšit se každopádně můžeme na moderní převyprávění se značným hororovým nádechem, které bude se vším všudy respektovat původní klasiku. 

Příběh se zaměřil na podivného netvora z amazonských džunglí, jehož chce skupina vědců polapit a přivést zpět do civilizace ke studiu. Netvor však svým pronásledovatelům uteče a unese asistentku šéfa týmu. Ten proto zorganizuje výpravu, aby nebohou ženu osvobodili.

Pokud by se James Wan skutečně rozhodl film i natočit, jednalo by se o jeho vůbec první zrežírovaný projekt, který by vznikl pod nově sloučenými společností Atomic Monster a Blumhouse.