Už příští měsíc dorazí na streamovací službu Hulu zbrusu nový reboot na legendárního Hellraisera, který patří mezi nejslavnější hororové klasiky 80. let. S blížícím se datem premiéry jsme se také dočkali zbrusu nových fotek, přičemž jedna z nich odhaluje novou podobu primárního antagonisty Pinheada, kterého v rebootu ztvární transgender herečka Jamie Clayton. Není však třeba nad tím zvedat obočí. Slavný ,,hřebíkový“ padouch pochází z románu The Hellbound Heart od Clivea Barkera, ve kterém Pinhead nemá konkrétně určené pohlaví, přičemž i jeho vzhled je popisován jako velmi ženský. Clayton tak vystřídá herce Douga Bradleyho, který pekelného kněze ztvárnil nejen v původním snímku, ale i v některých následujících dílech.

Na zbylé fotky od Entertainment Weekly se můžete podívat níže. 

Příběh rebootu se zaměří na mladou ženu jménem Riley (Odessa A'zion), která už nějakou dobu zápolí se svou závislostí a kompulzivním chováním. Jednoho dne se jí ale dostane do rukou tajemný Lemarchandův hlavolam ve tvaru kostky, se kterým následně vypustí na svět chaos a zlo, jež se nebude bát jít přes mrtvoly. K Riley se také připojuje vzdělaný okultista (Goran Visnjic), který je kostkou naprosto fascinován. Ke strašlivému Pinheadovi se má také připojit cenobite jménem The Mask, kterého pravděpodobně zachycuje jedna z výše uvedených fotek.

Hellraiser se od svého prvního filmového uvedení v roce 1987 dočkal celé řady dalších dílů, ovšem mnozí fanoušci se shodují na tom, že žádný z nich nikdy nedosáhl kvalit originálu, přičemž ve většině případů šlo pouze o laciné pokusy se mu vyrovnat. Tak se necháme překvapit, zda nadcházející reboot se bude moci vedle jedničky hrdě postavit. 

Režie rebootu se ujal David Bruckner, tvůrce poměrně povedeného hororu The Ritual z roku 2017. Na scénáři se podíleli Ben Collins, Luke Piotrowski a David S. Goyer, který je nejenom jedním z tvůrců nedávno vydaného Sandmana, ale taktéž je zodpovědný za vznik seriálového Constantina.

Dále se v rebootu objeví herci jako Selina Lo, Drew Starkey, Brandon Flynn, Hiam Abbass, Aoife Hinds a Adam Faison.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 10. 2022.