Už je to týden, co se na Netflixu objevilo nové anime Cyberpunk: Edgerunners, které statečně a hrdě útočí na přední příčky sledovanosti na Netflixu a odnáší si velmi dobrá hodnocení napříč různými médii. Na tomto úspěchu má samozřejmě podíl nejen CD Project Red, ale hlavně japonské studio Trigger. To se zasloužilo o originální postavy včetně Rebeccy, kterou chtěli vývojáři Cyberpunku smazat.

Jistě si mnozí diváci všimli, že zrovna postava Rebeccy se nebojí a rozhodně není zdrženlivá ohledně sexuálních věcí, plus neštítí se toho využít ve svůj prospěch. Problém ovšem nastává, pokud se zaměříme na její rysy. Ty jsou typicky dětské a v anime prostředí se takovému děvčeti, jež je sexuálně přitažlivé nebo je spojováno se sexuálními aktivitami, říká lolita a spadá do žánru lolicon.

A přesně tahle definice se nelíbila producentům seriálu, kteří chtěli postavu dát úplně pryč, případně minimálně změnit, jelikož svým vzhledem nezapadala do prostředí Night City. Jenže studio Trigger neváhalo a na připomínku od vývojářů Cyberpunku odpověděli: „Ne, Loli musí zůstat!“ A problém byl vyřešen, navzdory tomu, že většina lidí z produkce byla pro její odstranění.

Naštěstí k ničemu takovému nedošlo a vývojáři jsou za to dost rádi. Oni sami Rebeccu popisují jako „nejlepší holku“ díky její oblibě. V seriálu je velmi charismatická a jasně dává najevo, že byť je malinkatá a roztomilá, její pravé já je dospělé a nevyspělé zároveň, přičemž její chování i vyjadřování strčí nejednoho dlaždiče do kapsy.

Jeden ze členů produkce řekl: „Je to ta nejlepší dívka. Ale cítím se trochu provinile, protože jsem byl jedním z lidí v tvůrčím týmu, kteří hlasovali pro vyřazení Rebeccy z původního obsazení během předprodukce.