Disneyho „hraný“ remake Lvího krále z roku 2019 patří mezi komerčně nejúspěšnější tituly historie. Však se mu podařilo utržit až 1,6 miliardy dolarů, čímž překonal i třeba první díl Avengers (2012). A už nějakou dobu víme, že Disney hodlá předělávce nadělit prequel, který ponese název Mufasa: Lví král. A nyní máme na světě první upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Jak už je z názvu zřejmé, snímek se tentokrát zaměří na mladá léta Mufasy (Aaron Pierre), ušlechtilého otce Simby a bratra prohnaného Scara (Kelvin Harrison Jr.), jehož nám první upoutávka také ukáže. Budoucí lví král se tak vydá na náročnou cestu, na které bude muset prokázat, že je hoden stát se vládcem africké savany. Jeho příběh bude vyprávět opičák Rafiki (John Kani), který ho představí Kiaře, dceři Simby a Naly. A samozřejmě nebude chybět ani stará dobrá dvojka Timon (Billy Eichner) a Pumbaa (Seth Rogen).

Na jednu stranu je fajn, že Disney přišel s něčím novým, ale onen opětovný nedostatek mimiky je zkrátka a dobře zase na zabití. 

O režii se postaral oscarový filmař Barry Jenkins, který v roce 2016 získal zlatou sošku Akademie za (poněkud přeceňované) drama Moonlight. Jeho posledním celovečerákem byl snímek Kdyby ulice Beale mohla mluvit (2018).

Scénář si vzal pod palec Jeff Nathanson, který napsal i výše zmíněnou předělávku Lvího krále.

Do našich kin snímek dorazí 19. 12. 2024.