Poněkud zapomenutá PlayStation exkluzivita Twisted Metal se vrací v podobě seriálu. Adaptace postapokalyptické hry s demoličním derby se pochlubí hvězdným obsazením. Vévodí mu Anthony Mackie (Captain America: New World Order), Will Arnett (LEGO Batman film), Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine), Thomas Haden Church (Spider-Man: Bez domova) a ďábelským a šíleným zmrzlinářem převlečeným za klauna Sweet Tootha se stane wrestler AEW Samoa Joe. Postavu ovšem namluví Will Arnett.

Příběh se zaměří na Johna Doea, farmáře trpícího amnézií, který se musí vydat na cestu postapokalyptickou pustinou, aby doručil záhadný balíček. Do cesty se mu postaví zločinci potulující se ulicemi a agent Stone, jenž se snaží nastolit pořádek. Hlavnímu hrdinovi bude pomáhat zlodějka aut Quiet (Beatriz). Scénář napsali Rhett Rees a Paul Wernick, autoři filmů Deadpool a Zombieland.

Zatím se můžete podívat na první upoutávku. Všech 10 epizod seriálu bude dostupných od 27. 7. tohoto roku na streamovací platformě Peacock. Podle spekulací z roku 2021 má letos dorazit také hra. Údajně bude free-to-play a vývoj má na starost britské studio Lucid Games, které naposledy vytvořilo Destruction AllStars pro PlayStation 5.

Twisted Metal se poprvé objevil v roce 1995. Na prvním a druhém PlayStationu, stejně tak na PSP, šlo o velmi populární akční závody. V roce 2000 bylo hlášeno 5 milionů prodaných kusů. Poté došlo na dva spin-offy a v roce 2012 na restart pro PS3. Od té doby byly minimálně tři díly zrušeny, vyjít měly na PS3, ale přednost měl dostat MotorStorm: Apocalypse.

PlayStation Productions má po úspěšném seriálu The Last of Us v přípravě 10 projektů. Mezi nimi je například film Gran Turismo, seriály God of War a Horizon nebo snímek Ghost of Tsushima. Více zde.