Začátkem roku jsme se konečně dozvěděli, kdo si zahraje v novém Mortal Kombat filmu. Jednalo se o první velkou novinku od odkladu, kterého se snímek dočkal v listopadu/novembri loňského roku. Dnes pokračujeme v dalších novinkách s tím, že tentokrát se konečně dostalo na fotky z filmu, a dokonce i na bližší informace k samotnému příběhu a ratingu.

Kromě toho, že na fotografiích můžeme vidět staré známé tváře, jako je Jackson "Jax" Briggs, Shang Tsung, Scorpion, Sub-Zero, Raiden, Liu Kang, Kano či Sonya Blade, poprvé vidíme v akci i zcela novou postavu Colea Younga.

Když se podíváme na příběh, jeho hlavním protagonistou bude právě nová postava Cole Young, kterého si zahraje Lewis Tan. Cole je vyhořelým MMA zápasníkem, který se narodil se znaménkem ve tvaru Mortal Kombat symbolu na své hrudi. Díky němu se začne setkávat s ikonickými postavami z Mortal Kombat série.

Jako s prvním se setká s majorem Jacksonem "Jax" Briggsem, jenž nese stejné znaménko jako on. Ten mu poradí, aby co nejdříve vyhledal další ikonickou postavu Sonyu Blade, která mu pomůže na jeho cestě a představí ho bohu hromu Raidenovi, který Coleovi poskytne útočiště v jeho chrámu. Zde se také setká s dalšími bojovníky jako je Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti všichni v chrámu trénují na důležitý turnaj, v němž mají porazit nepřátele z Outerworldu.

„Když se poprvé setkáme s Colem, je na opravdu špatném místě,“ řekl Lewis Tan. „Nemá štěstí. Je jakýmsi vyhořelým bojovníkem MMA, který býval šampiónem, věřil v sám sebe a měl ve svou kariéru hodně nadějí. A všechno to šlo do kopru. Je to velmi zajímavé místo, kde může hrdina začít a myslím si, že na cestě Mortal Kombat a Colea, jenž objevuje, odkud pochází, jste seznámeni se všemi těmito dalšími ikonickými postavami a prvky, které všichni tak moc milují. “

To by bylo nastínění příběhu, který na nás čeká, ale pořád nám ve vzduchu visí otázka ratingu. Přece jen, Mortal Kombat bez litrů krve a pořádných fatalit není správný Mortal Kombat. K tomu se vyjádřil režisér McQuoid při rozhovoru s magazínem Entertainment Weekly. Zde jednoznačně potvrdil, že Mortal Kombat film nebude mít PG-13 rating a můžeme se těšit na hromady krve a samozřejmě fatality.

„Je to množství krve, je to množství červené, je to interpretace toho, jak na to,“ vysvětlil McQuoid hovořící o provedení bojových scén. „Měli jsme mnoho diskusí o dosažení správné rovnováhy, aby tam byl gore a byla tam krev a byly tam fatality. A tak je tam gore, krev a fatality.“

K samotným fatalitám se vyjádřil i Lewis Tan, dle nějž ve filmu najdeme řadu ikonických pohybů, co se těchto brutálních ukončovaček týče. Také dodal, že jsou opravdu brutální a nedrží se vůbec zpátky. Zatím to vypadá, že se máme 16. 4. opravdu na co těšit, tak snad bude finální výsledek opravdu stát za to. Snímek půjde v den premiéry jak do kin, tak i na HBO Max.