Nový film z universa Mortal Kombatu se k nám chystá už nějakou dobu. I když jsme se v průběhu loňského roku dočkali nadprůměrného animovaného krváku Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge (viz naše recenze), na mysli teď máme hlavně ten hraný film.

Podle původních plánů jsme se ho měli dočkat už tento měsíc, bohužel byl ale před několika měsíci z důvodu pandemie koronaviru odložen až na letošní duben/apríl. Konkrétně 16. 4. To zároveň odsunulo jakékoliv informace o filmu nebo rovnou trailer. První střípky už se k nám ale pomalu dostávají.

Čaroděje Shang Tsunga se zálibou v kradení duší si zahraje singapurský herec Ng Chin Han. Ten se objevil například coby Lau v Temném rytířovi, Togusa v hrané adaptaci Duch ve stroji (Ghost in the Shell) a herní fanoušci si jej mohou pamatovat jako Sonnyho ve hře Sleeping Dogs.

Nindžu Scorpiona si zase zahraje letitý japonský herec Hiroyuki Sanada. Ten se na západě proslavil hlavně jako Ōishi Yoshio ve filmu 47 róninů nebo Musashi v seriálu Westworld.

Dalším japonským hercem do sestavy je poté Tadanobu Asano, který si zahraje boha hromu Raidena. Ten se objevil například v roli Hoguna ve filmové trilogii s Thorem v rámci MCU nebo obdobně jako Hiroyuki Sanada ve filmu 47 róninů v roli záporáka Lorda Kiry.

Indonéský herec Joe Taslim zase ztvární Sub-Zera. Mezi největší úspěchy tohoto herce patří nejen například role Jaha ve Fast & Furious 6, ale také dvě zlaté a jedna stříbrná medaile z džuda v národních asijských hrách.

Mezi dalšími herci se objevují i Sisi Stringer jako Mileena, Ludi Lin jako Liu Kang, Josh Lawson jako Kano, Jessica McNamee jako Sonya Blade, Max Huang jako Kung Lao, Mehcad Brooks jako Jax Briggs a Lewis Tan v neoznámené roli. V minulosti byl také oznámen Daniel Nelson coby Kabal a stránka na IMDb.com také udává Elissu Cadwell v roli Nitary, a Mel Jarnson s Matildou Kimber v neoznámených rolích.

Na závěr si připomeňme, že o režii se stará Simon McQuoid. Určitě se také nezapomeňte podívat na náš průlet filmovými Mortal Kombaty. Uvidíme, jak nakonec tenhle film dopadne. Jak se vám obsazení zamlouvá?