Za dva měsíce se k nám se vší parádou vrátí slavná série Saw, který nám nadělí v pořadí již desátý díl. Minulý týden jsme se dočkali vůbec první fotky, která odhalila navracejícího se Tobina Bella jakožto Johna Kramera, mazaného vrahouna, jenž lidi nutí cenit si života těmi nejbrutálnějšími způsoby. Nyní nám studio Lionsgate nadělilo také první oficiální plakát, který si můžete prohlédnout níže.

Na plakátu se nachází nešťastník, který má na hlavě jakési hrůzostrašné zařízení se dvěma trubicemi, které rozhodně nevěstí nic dobrého pro jeho oči. Co si budeme podívat, jeden z hlavních důvodů, proč celá filmová série stále žije, jednoznačně tkví v morbidní zvědavosti diváků. Tvůrci se proto v každém díle snaží přijít s nějakou novou a opravdu hrozivou pastí, která by onu zvědavost řádně nasytila. Uvidíme past na plakátě i v samotném filmu? To se necháme překvapit, vydání plakátu každopádně často nasvědčuje tomu, že první upoutávka už je možná za rohem. 

Už nějakou dobu také víme, co můžeme od Saw X očekávat. Příběh by se měl odehrávat v době mezi prvním a druhým dílem celé značky. Nemocný a zoufalý John Kramer se vydává do Mexika, aby podstoupil experimentální a tím pádem i riskantní léčebnou proceduru s nadějí, že to zázračně vyléčí jeho zhoršující se rakovinu. Posléze ale zjistí, že ona procedura je jen jeden velký podvod, který je mířen především na ty nejzranitelnější. A tak se John rozhodne všem podvodníkům pomstít.

Předešlé díly se ostatně nějakým úžasným hodnocením chlubit nemohly, tvůrci se možná proto rozhodli dát více do popředí samotného Kramera, o němž vědí, že je stále u fanoušků velkým miláčkem. Necháme se ale překvapit, zda se jim to vyplatí. Do desátého dílu by se každopádně měla vrátit jak Kramerova učednice Amanda (Shawnee Smith), tak i detektiv Mark Hoffman (Costas Mandylor).

O režii filmu se postaral Kevin Greutert, dlouholetý veterán celé série, který působil jako střihač pro prvních pět dílů. Následně se ale také ujal režie pro Saw 6 (2009) a Saw 3D (technicky vzato Saw 7) z roku 2010.

Dále se ve filmu objeví herci jako Michael Beach, Synnøve Macody Lund, Steven Brand, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Octavio Hinojosa a Joshua Okamoto.

Saw 10 by měl v amerických kinech premiérovat 29. 9. 2023, u nás by to mělo být klasicky o den dříve.