O dalším filmovém Riddickovi se mluví už dlouho, vlastně už od doby, co vyšel třetí hraný film z roku 2013. Celý projekt ale dlouho dobu tak nějak přešlapoval na místě, v rámci čehož se někteří fanoušci začali obávat, že další film nakonec nevznikne. Loni v únoru jsme se ale dočkali zprávy o tom, že začínají startovat přípravy na produkci snímku Riddick: Furya, ve kterém si Vin Diesel opět zahraje titulního Furyana. Pak ale zase bylo dlouho dobu ticho, zřejmě asi proto, že Diesel měl plné ruce práce s Rychle a zběsile 10, jehož pokračování se nedávno odložilo na rok 2026. Herec má tudíž čas, aby se vrátil ke své další slavné roli.

A nyní se věci s dalším Riddickem konečně posouvají pořádně kupředu, protože známe datum padnutí první klapky. Server The Hollywood Reporter hlásí, že film se začne natáčet 26. 8. 2024, produkce bude probíhat ve Velké Británii, Španělsku a Německu. 

Jak už podtitul filmu napovídá, v chystaném filmu by se měl Riddick vrátit na svou domovskou planetu, tedy na místo, na které si sám sotva pamatuje, přičemž zároveň se obává, že ho najde zanechané v troskách. Po svém návratu ale zjišťuje, že jeho krajané zde bojují o holé přežití proti novému monstru. Někteří Furyané se navíc Riddickovi podobají víc, než si kdy sám dokázal představit.

Tak alespoň zní krátký popis filmu, který zveřejnil výše zmíněný server. Snad se tudíž dalších informací dočkáme co nejdříve. Tvůrci každopádně slibují, že skrze film blíže prozkoumáme Riddickovu minulost a původ. 

O scénář a režii se opět postará David Twohy, který natočil i všechny tři předešlé díly, to znamená tituly Černočerná tma (2000), Riddick: Kronika temna (2004) a Riddick (2013). Datum premiéry zatím snímek ještě nemá.