Po nedávné zprávě, že roli hlavního padoucha v připravovaném prequelu na Hunger Games jménem The Ballad of Songbirds and Snakes ztvární Viola Davis, jsme se dočkali další velké novinky. A to v podobě vůbec první fotky z filmu, na které se nám představují hlavní dva protagonisté. Prohlédnout si ji můžete níže. Nachází se na ní mladý Coriolanus Snow, budoucí prezident Panemu z původní série Hunger Games, kterého zde ztvární Tom Blyth. Opřená je o něj jeho studentka Lucy Gray Baird v podání herečky Rachel Zegler, splátkyně z Dvanáctého kraje, která se má zúčastnit desátého ročníku nadcházejících Hladových her.  

Příběh se bude odehrávat 64 let před událostmi prvního dílu Hunger Games, tedy v době, kdy bylo Snowovi 18 let, přičemž ještě ani zdaleka neměl tolik moci. Sám se tak stává poslední nadějí pro svou skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží. A když k jeho velkému překvapení zjistí, že se má stát mentorem mladé Lucy Gray Baird, uvědomí si, že právě to by mohl být klíč k jeho spáse. Jak se ale bude jejich vztah vyvíjet před slavnými hrami, ve kterých se bude bojovat na život a na smrt? Inu, výše uvedená fotka dává docela dobrou nápovědu. 

O režii by se měl opět postarat Francis Lawrence, jenž z původní série natočil obě dvě části Síly vzdoru a Vražednou pomstu. Ten nedávno také prohlásil, že snímek bude z velké části milostným příběhem, ovšem nebudeme ochuzeni také o nějakou tu akci a napětí. Scénář zpracoval oscarový Michael Arndt, který je za Vražednou pomstu zodpovědný také. Snímek bude opět adaptací stejnojmenné předlohy od autorky Suzanne Collins, která vyšla v roce 2020.

Těšit se také můžeme na herce jako Jerome Lance jako Marcus, splátce z Druhého kraje, Knox Gibson jako Bobbin, splátce z Osmého kraje, Mackenzie Lansing jako Coral, splátkyně ze Čtvrtého kraje, a Ashley Liao a Aamer Husain jako lemensia Dovecote a Felix Ravinstill, mentoři z Jedenáctého kraje. Též se ve filmu objeví Peter Dinklage, jenž ujme role muže jménem Casca Highbottom, z jehož nápadu a myšlenky vznikly samotné Hladové hry.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 11. 2023.