My se toho rebootu Bladea snad opravdu nikdy nedočkáme. Když už to před nějakým časem vypadalo, že nový film o slavném lovci upírů konečně zlomil svou kletbu frustrující preprodukce, kvůli které se musel film několikrát odložit, před několika měsíci přišla další zdrcující zpráva. Nejenže snímek opět ztratil režiséra a změnil dalšího scenáristu, ale také začalo hrozit, že film se opět odloží.

A přesně to se nyní stalo. Vyšlo totiž najevo, že nový Blade byl zcela vyškrtnut z Disneyho kalendáře premiér pro rok 2025. Je tak už jasné, že snímek v příštím roce nedorazí. Kdy se ho ale nakonec dočkáme? Toť otázka za milion, ale Marvel má pro rok 2026 zarezervované termíny 12. února a 5. listopadu. Tak třeba jeden z těchto dní Bladeovi připadne, ovšem kdo ví, jak to s tímhle zoufalým projektem nakonec dopadne, připomínáme, že titul stále ještě nenašel nového režiséra.

Blade měl jít do kin 6. 11. 2025, místo něho ale v onen den dorazí jiný Disneyho snímek. 

Tím bude nový Predátor s podtitulem Badlands, který se před pár měsíci začal natáčet na Novém Zélandu. Tím pádem se zdá, že na rozdíl od svého předchůdce, kterým byl povedený titul Predátor: Kořist (2022), film nebude exkluzivitou pro službu Hulu, ale zamíří rovnou do kin.

Podle dostupných informací se má příběh zaměřit na Thiu a Tessu, dvě identická dvojčata, která mezi sebou mají pořádně komplikovaný vztah. Zatímco Thia strávila většinu svého života v laboratoři a její první velké dobrodružství na ni teprve čeká, Tessa už je zkušená bojovnice. Jejich rodinné vazby budou následně vystaveny té největší zkoušce poté, co se obě vydají na dvě odlišné mise. 

Nového Predátora, v němž by hlavní dvě role měla ztvárnit Elle Fanning (Veliká), opět natáčí Dan Trachtenberg, ten také plánuje i pokračování zmíněné Kořisti. Filmu se tedy v kinech dočkáme 6. 11. 2025.

Co se zoufalého Bladea týče, novou verzi scénáře píše Eric Pearson (Black Widow). Titulního zabijáka upírů ztvární Mahershala Ali (Nech svět světem).