Scooby-Doo a jeho čtyři lidští kamarádi se v našich televizích a na streamovacích platformách objevují dlouhá desetiletí. Za ten čas se kolem seriálů a filmů o mluvícím chlupáči objevila spousta zajímavostí.

Gang se potkal s celou škálou známých osobností, od kapely Kiss přes Weird Al Yankovice. A protože značka patří pod Warner Bros., tak potkali i Batmana. Scooby navíc není obyčejný pes. Pochází z trojčat, má synovce Scrapyho, kterého všichni nesnáší, a také je potomkem mýtických bytostí z jiné dimenze jménem Anunnaki. Proto umí mluvit.

Fred je postava nejdéle namlouvána stejným hercem. Frank Welker mu propůjčoval svůj hlas přes 40 let. Původně byl ale spolu s Daphne tvůrci považován za nejnudnější postavu, proto je pořád posílali hledat stopy mimo záběr.

Více se tak zaměřovali třeba na Velmu. Její hláška „Jinkies” byla improvizací herečky Nicole Jaffe. Ta navíc zratila své brýle během prvního čtení scénáře a vyřkla známou větu: „Mé brýle. Nic bez nich nevidím!“ Tvůrcům se to zdálo tak vtipné, že z toho udělali dnes již známý opakující se vtip. A to je důvod proč Velma pořád ztrácí brýle.

Pokud vás zajímají další informace o neznámějším animovaném psovi, podívejte se na celé naše tematické video.

Nejoblíbenější animovaný pes - Fenomén jménem Scooby-Doo