Za dva týdny se na Netflix vrátí seriál Monstrum, jehož první řada nám odvyprávěla hrůzný příběh vrahouna Jeffreyho Dahmera. Nyní nás čeká další podívaná, která bude vycházet ze skutečné události, druhá řada totiž divákům představí příběh Lylea a Erika Menendezových. Minulý týden jsme se dočkali jen krátké upoutávky, nyní zde máme plnohodnotný oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Děj se tak zaměří na Lylea (Nicholas Alexander Chavez) a Erika (Cooper Koch), dva bratry, kteří v roce 1989 zabili vlastní rodiče (Javier Bardem a Chloë Sevigny). Policii pak namluvili, že v době vraždy byli oba v kině na Batmanovi. O několik měsíců později si pak oba bratři začali užívat života v luxusu, během něhož utráceli za drahé věci a cestování, nicméně tato pohoda samozřejmě netrvala věčně.

Na začátku 90. let pak stanuli před soudem kvůli obvinění vraždy svých rodičů. Ovšem zatímco obžaloba byla přesvědčená, že se snažili dostat se k rodinnému jmění, oba bratři zas tvrdili, že jejich činy pramenily ze strachu z celoživotního fyzického, emocionálního a sexuální zneužívání ze strany rodičů. 

Z traileru to vypadá, že série si na oba bratry posvítí v době prvních měsíců po vraždě, kdy ještě nemuseli čelit soudu, ovšem na ten samozřejmě také dojde. Stejně tak se asi dočkáme různých flashbacků, které nám ukážou, jaký vlastně měli oba bratři s rodiči vztah.

Těšit se každopádně můžeme na představení případu, který otřásl celým světem a vydláždil cestu k současné fascinaci publika skutečnými zločiny. Zároveň bude divákům pokládat jasnou otázku: Kdo jsou vlastně skutečná monstra? Na výrobu opět dohlíželi tvůrci seriálu Ryan Murphy a Ian Brennan.

Na Netflixu od 19. 9. 2024.