Už příští týden nám scenáristé D.B. Weiss a David Benioff, kterým mnozí ještě stále neodpustili zpackanou finálovou řadu Hry o trůny (2011), nadělí novou seriálovou podívanou. A to v podobě adaptace knihy Problém tří těles, kterou napsal čínský autor Liou Cch'-sin. Seriál, jehož název odkazuje na fyzikální problém, který se snaží vyřešit vzájemné gravitační působení tří těles ve vesmíru, bude premiérovat na Netflixu, přičemž ten se před nějakým časem pochlubil finálním trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Ye Wenjie (Rosalind Chao) je astrofyzička, která se stala svědkem brutální vraždy svého otce během čínské kulturní revoluce. Kvůli svému vědeckému vzdělání byla pak v 60. letech poslána na tajnou radarovou základnu v odlehlé oblasti Číny. Posléze učiní osudové rozhodnutí, které se odrazí napříč prostorem a časem až do současnosti. Když se pak přírodní zákony nevysvětlitelně rozpadnou, skupina skvělých vědců musí spojit síly s jistým detektivem, aby mohli čelit té největší hrozbě v dějinách lidstva. Podaří se jim ale nebezpečí odvrátit? 

Výše zmínění filmaři D.B. Weiss a David Benioff, jsou jak showrunnery, tak i hlavními scenáristy. Tu samou úlohu s nimi sdílí ještě scenárista a producent Alexander Woo (True Blood: Pravá krev). O režii jednotlivých epizod se postarali Derek Tsang a Minkie Spiro.

V seriálu se objeví herci jako Eiza González, Benedict Wong, Liam Cunningham, John Bradley, Tsai Chin, Jovan Adepo, Alex Sharp, Marlo Kelly, Saamer Usmani a Stacy Abalogun.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 21. 3. 2024.