Na Problém tří těles, seriálovou adaptaci slavné stejnojmenné knihy, kterou napsal čínský autor Liou Cch'-sin, lákal Netflix už minulý rok během akce Geeked Week. Nyní zde ale máme plnohodnotný oficiální trailer, který se s velkolepostí nedrží zpátky.

Příběh začíná v Číně 60. let minulého století, kdy mladá žena učiní osudové rozhodnutí, které se odrazí napříč prostorem a časem až do současnosti. Když se pak přírodní zákony nevysvětlitelně rozpadnou, jistá skupina skvělých vědců musí spojit síly s neochvějným detektivem, aby zastavili největší hrozbu lidstva. Budou ale hrdinové schopni nebezpečí čelit?

Tak alespoň zní popis chystaného seriálu, jehož název odkazuje na fyzikální problém, který se snaží vyřešit vzájemné gravitační působení tří těles ve vesmíru. Trailer každopádně vypadá vcelku slibně, teď už jen musíme doufat, že i samotný výsledek bude stát za to. 

Hlavními scenáristy se stalo duo D.B. Weiss a David Benioff, kterým vděčíme za vznik seriálu Hra o trůny (2011). Spousta fanoušků jim ještě neodpustilo otřesnou finálovou řadu, ovšem tohle pro ně bude příležitost, aby svá jména alespoň trochu očistili… a nebo naopak více pošpinili. Jako showrunner a scenárista se k oba tvůrcům ještě připojil Alexander Woo.

V seriálu se objeví herci jako Eiza González, Benedict Wong, Liam Cunningham, John Bradley, Tsai Chin, Jovan Adepo, Alex Sharp, Marlo Kelly, Saamer Usmani a Stacy Abalogun.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 21. 3. 2024.