V roce 1964 nám legendární italský filmař Sergio Leone nadělil slavný western Pro hrst dolarů, první díl takzvané „Dolarové trilogie“, do níž ještě patří tituly Pro pár dolarů navíc (1965) a Hodný, zlý a ošklivý (1966). Ve všech třech dílech, které doprovází fantastická hudba Ennia Morriconeho, si Clint Eastwood vždy zahrál drsňáka s kamennou tváří, který toho sice moc nenamluví, ale s pistolí to umí zatraceně dobře. Ze všech tří filmů se staly milované klasiky, které patří k tomu nejlepšímu, co westernový žánr kdy nabídl.

A nyní se zdá, že právně první díl, tedy Pro hrst dolarů, který se inspiroval samurajskou klasikou Yojimbo (1961) od Akiry Kurosawy, se dočká remaku. Pracovat na něm bude studio Euro Gang Entertainment, které založili hollywoodští producenti Gianni Nunnari (300: Bitva u Thermopyl) a Simon Horsman (Skryté zlo).

Připojit by se k nim měl ještě italský producent Enzo Sisti, který dohlížel na výrobu letošní povedené série Ripley. K remaku je upsané i studio Jolly Film, které zas dohlíželo na původní snímek. 

Nunnari a Horsman se na spolupráci se Sistim těší, zároveň prohlásili, že jsou odhodláni vytvořit remake, který se bude moci hrdě postavit vedle legendární původní verze.

Celý projekt se zdá být ve velice brzkých fázích příprav, zatím není známo, kdo vlastně remake zrežíruje a napíše, otazník vizí i nad obsazením a datem premiéry. Server Deadline hlásí, že snímek se vší pravděpodobností vznikne v angličtině, ale definitivně potvrzené, to zatím není. 

Není to ostatně poprvé, co se o remaku slavného westernu mluví, před několika lety producent Mark Gordon (Vražda v Orient expresu) podle všeho chystal seriálovou předělávku, ze které však nakonec nic nebylo.

Jak to dopadne v případě čerstvě oznámeného remaku, se necháme překvapit. Snad se tudíž dalších informací dočkáme ještě během letošního roku.