Jedna z filmových novinek, která na letošním festivale v Benátkách sklidila obzvlášť velký úspěch, byl snímek Priscilla od oscarové režisérky Sofie Coppoly, dcery filmové legendy Francise Forda Coppoly. Nový životopisný film o ženě Elvise Presleyho byl po uvedení na festivalu odměněn až sedmiminutovým aplausem ve stoje, přičemž Cailee Spaeny, představitelka Priscilly, získala cenu Coppa Volpi pro nejlepší herečku. Nyní nám studio A24, které na výrobu snímku dohlíželo, nadělilo plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Film bude založený na memoárech jménem Elvis and Me, které Priscilla Presley sepsala v roce 1985. Nahlédneme tak do jejího komplikovaného vztahu, který měla s výše zmíněným králem Rock 'n' Rollu (Jacob Elordi).

Zde však bude Priscilla hrát primární roli, Elvis zas pro změnu bude vedlejší postavou. Staneme se tak svědky vývoje jejich romantického vztahu, který se zpočátku zdál jak z pohádky, ale jak je z traileru zřejmé, mít za muže Elvise s sebou přináší i řadu pořádných strastí, například malou kontrolu nad svým vlastním životem.

Bude se každopádně jednat o třetí společný projekt A24 a výše zmíněné slavné režisérky. Předešlými dvěma byly filmy Bling Ring: Jako VIPky (2013) a V úskalí (2020). Sofia Coppola byla za snímek na benátském festivalu nominována na Zlatého lva, se vší pravděpodobností posléze vstoupí i do boje o zlaté sošky Akademie.

Coppola se postarala jak o scénář, tak i o režii. Oscara za původní scénář získala za své povedené romantické drama Ztraceno v překladu (2003), kde si zahráli Bill Murray a Scarlett Johansson. Mezi její další slavné tituly patří ještě Smrt panen (1999) a Marie Antoinetta (2006).

V Priscille si dále zahrají herci jako Ari Cohen, Austin Ball, Emily Mitchell, Dagmara Dominczyk, Tim Post, Raine Monroe Boland, Olivia Barrett a Dan Beirne.

V amerických kinech se snímek objeví 3. 11. 2023, o premiéře u nás zatím informace nemáme.