Minulý rok nám režisér Baz Luhrmann skrze svůj charakteristický styl umožnil nahlédnout do života krále Rock 'n' Rollu ve filmu Elvis. V něm se jednou z primárních postav stala také zpěvákova žena Priscilla.

A pokud vás někdy zajímalo nahlédnutí do Elvisova života z pohledu jeho manželky, tak zde máme skvělou zprávu. Přesně to nám totiž nadělí talentovaná filmařka Sofia Coppola a její nadcházející snímek jménem Priscilla. Snímek vznikl pod dohledem nyní již proslulého studia A24, venku už navíc máme první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Životopisný film bude založený na memoárech jménem Elvis and Me, které Priscilla Presley sepsala v roce 1985. Titulní roli ve snímku ztvárnila mladá Cailee Spaeny, Elvise si zas tentokrát zahrál Jacob Elordi. 

Cailee Spaeny ve filmovém světě působí jen několik let. Svůj filmový debut zaznamenala v roce 2018, kdy si zahrála hned v několika známých filmech, jmenovitě Zlý časy v El Royale, Vice a Pacific Rim: Povstání. V seriálovém světě zas zazářila v sériích jako Devs (2020) a Mare z Easttownu (2021). V budoucnu se také stane hlavní hrdinkou v novém filmovém Vetřelci s podtitulem Romulus, o něhož se postaral hororový režisér Fede Álvarez.

Jacob Elordi začal svou filmovou kariéru v posledním díle Pirátů z Karibiku s podtitulem Salazarova pomsta (2017), ovšem nejvíce se proslavil díky úspěšnému seriálu Euforie (2019). Jednalo se také o velice populárního kandidáta na nového Supermana, ale role mu se vší pravděpodobností nakonec nepřipadne.

Snímek Priscilla bude každopádně třetím společným projektem studia A24 a výše zmíněné slavné režisérky. Předešlými dvěma byly filmy Bling Ring: Jako VIPky (2013) a V úskalí (2020). 

Sofia Coppola, jejíž otcem je samozřejmě režisérská legenda Francis Ford Coppola, v minulosti se svými snímky jako Smrt panen (1999) a Ztraceno v překladu (2003), za nějž vyhrála Oscara, dokázala, že evidentně po tátovi zdědila talent.

U Priscilly se postarala jak o scénář, tak i o režii. Dále se ve snímku objeví herci jako Austin Ball, Emily Mitchell a Ari Cohen.

Snímek by měl zamířit do kin ještě někdy během letoška.