Vymítač ďábla se vrací v novém kabátku. David Gordon Green, režisér novodobé Halloween trilogie (2018 – 2022), se nám rozhodl nadělit další hororovou podívanou, která přímo naváže na legendární snímek z roku 1973. Těšit se tak můžeme na film jménem Vymítač ďábla: Znamení víry, který se nedávno pochlubil třemi oficiálními plakáty. Prohlédnout si je můžete níže.

Plakáty tak zcela jasně pomrkávají na vůbec první díl od Williama Friedkina, ve kterém malou dívku Regan (Linda Blair) posedne zlá a ďábelská entita. Něčeho podobného se evidentně dočkáme i v nadcházejícím filmu, ovšem tentokrát budou patrně posedlé hned dvě dívky. Jedna z nich by měla být dcerou jistého kněze (Leslie Odom Jr.), který by měl ve filmu ztvárňovat jednu z hlavních rolí. Ten se proto vydá vyhledat pomoc u Chris MacNeil (Ellen Burstyn), která už kvůli své vlastní dceři má s vymítáním démonických entit vlastní zkušenosti.

Je rozhodně fajn, že se vrací Ellen Burstyn, která byla za svou roli ustarané matky dokonce nominována na Oscara. Už během léta se také objevily zvěsti o tom, že by se do připravovaného hororu mohla vrátit také Linda Blair, která by si svou do dnešního dne nejslavnější roli zopakovala. Stále to ještě nemáme oficiálně potvrzené, ale herečka se podle zdrojů od serveru Above The Line vyskytla na natáčení, tudíž jistá šance zde určitě je.

Už dlouho také víme, že David Gordon Green se chce držet vzoru své předešlé hororové tvorby, v rámci čehož u Vymítače ďábla nehodlá zůstat pouze u jednoho filmu. Pokud by snímek slavil úspěch, je možné, že se v budoucnu dočkáme zcela nové trilogie. Ale zatím ještě není třeba předbíhat. 

Green je ještě kromě novodobých Halloween filmů známý například díky komediím jako Travička zelená (2008) a Princ a pruďas (2011). O scénář k novému Vymítači se postaral Peter Sattler, který natočil snímky jako Camp X-ray (2014) a Broken Diamonds (2021).

Dále se mají ve filmu objevit herci jako Raphael Sbarge, Ann Dowd, Jennifer Nettles, Lidya Jewett, Linda Boston a E.J. Bonilla.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 12. 10. 2023.