Pokud patříte mezi zapřisáhlé fanoušky legendárního seriálu Doctor Who (Pán času), tak v tom případě je nám jasné, že už netrpělivě vyhlížíte letošní listopad/november. Právě tehdy se totiž dočkáme třídílného speciálu, který vyjde v rámci oslav 60. výročí celé slavné série. A čím bude onen speciál výjimečný?

Inu, především přítomností starých známých pardálů. Na scénu se nám totiž vrátí nejenom milovaný David Tennant, aby si zopakoval svou roli desátého Doktora (ve speciálu technicky vzato čtrnáctého), ale také jeho herecká kolegyně Catherine Tate, která opět ztvární Doktorovu parťačku Donnu Noble. Navíc se vrací i showrunner Russell T. Davies, který v roce 2005 po 16 letech seriál oživil a představil ho modernímu publiku.

Přednedávnem jsme se také dočkali nového kratičkého traileru, jehož účelem bylo především představení názvů jednotlivých epizod. Na upoutávku se můžete podívat výše. Jak je z ní patrné, speciál se bude skládat z dílů se jmény: The Star Beast, Wild Blue Yonder a The Giggle. A co pro náš navracející se showrunner připravil tentokrát? 

To už nám z velké části prozradil trailer, který vyšel na konci minulého roku. Když jsme oba výše zmíněné hrdiny viděli naposledy, musel Doktor vymazat Donně paměť, aby jí zachránil život. Taktéž i varoval její rodinu, že pokud si někdy vzpomene, bude to bezpochyby znamenat její smrt. Chystaný speciál bude ale samozřejmě z velké části o jejich znovushledání. Jak si s tím tedy oba dva hrdinové poradí?

Ať už to bude jakkoliv, i nejnovější upoutávka nám na krátkou chvíli ukáže primárního padoucha, kterého si zahraje Neil Patrick Harris. Davies každopádně uvedl, že na Doktora čeká to největší dobrodružství, v němž nebudou chybět, velkolepé bitvy, nebezpečí a přicházející katastrofa.

Speciál bude v podstatě takovým přechodným obdobím, protože na jeho konci by se měl stát v pořadí patnáctým Doktorem herec Ncuti Gatwa, jehož jsme v traileru z minulého roku mohli zahlédnout také. Na toho čeká nová velká éra, na jejímž začátku převezme otěže nejenom po Tennantovi, ale i Joddie Whittaker, která v roli třináctého Doktora u fanoušků příliš velký úspěch neslavila. Parťačkou patnáctého Doktora se stane Ruby Sunday, kterou si zahraje Millie Gibson. 

Návrat showrunnera Russella T. Daviese by tak mohl přivést zpět na palubu zklamané fandy, kteří nad seriálem tak trochu zlomili hůl poté, co na něj začal dohlížel scenárista Chris Chibnall.

Na seriál bude vlastnit exkluzivní mezinárodní vysílací práva společnost Disney, která ho během letoška přesune z BBC na Disney+. Myšácké studio ale už minulý rok uvedlo, že nebude nijak zasahovat do příběhu a nechá tvůrcům volnou ruku. Zatím ovšem není známo, kdy přesně v listopadu chystaný speciál vyjde.