Odkaz legendárního seriálu Panství Downton bude žít i nadále. Focus Features totiž přednedávnem vydalo trailer na další film, který ponese název Panství Downton: Nová éra. Tudíž pokud jste předpokládali, že předchozí stejnojmenný film z roku 2019 byl finální tečkou celého příběhu místních příslušníků britské aristokracie, byli jste hrubě na omylu. 

Původní seriál vyprávěl o bohaté britské rodince Crawleyových a jejich služebnictvu na majestátním panství na začátku 20. století, které nese název Downton. Seriál zaznamenal jak kritický, tak i komerční úspěch, přičemž vyplodil až šest sérií. V roce 2019 však na konec seriálu navázal celovečerní film, ve kterém se Crowleyovi připravují na příjezd samotného krále. O ději nadcházejícího filmu zatím příliš nevíme, ale zdá se, že se zaměří na prázdniny ve Francii, plus i na minulost Violet Crowley, kterou opět ztvární herečka Maggie Smith. Jelikož se dařilo jak seriálu, tak i prvnímu filmu, můžeme předpokládat, že ani druhý film nebude závěrečnou kapitolou příběhu Crawleyových. Navíc tomu napovídá už jen samotný název „Nová éra“. Vše ale bude se pravděpodobností záviset na tom, zda si film povede dobře komerčně. 

Za druhým dílem bude stát úplně ta samá parta lidí, která vytvořila i původní seriál a první díl. Scénáře se opět ujal Julian Fellowes, který byl i showrunnerem seriálu. Režie se však tentokrát chopil Simon Curtis, který stojí za dramaty jako Dáma ve zlatém, Sbohem Kryštůfku Robine a Umění tančit v dešti. Druhý díl taktéž přivítá pár nováčků, jmenovitě půjde o herce jako Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West a Jonathan Zaccaï. Premiéry filmu se dočkáme 18. 3. 2022.