To šlo rychle! Po dvou a půl měsících natáčení chystaného prequelu úspěšného hororu Tiché místo (2018), který ponese název A Quiet Place: Day One, režisér Michael Sarnoski skrze svůj Instagram oznámil, že konečně padla poslední klapka. Film tak může zamířit do postprodukce, kde ho tvůrci musí do premiéry, které se dočkáme až za rok, dát pořádně dohromady. Na příspěvek od Sarnoskiho se můžete podívat níže.

Ten se skládá ze série fotek z placu, na kterých se kromě režiséra nachází také John Krasinski, jeden z tvůrců a hvězd hlavní filmové série, jenž nám za několik let nadělí třetí díl. Na fotkách se ale nachází také hlavní trojice protagonistů, která bude ve snímku čelit mimozemské hrozbě v podobě hrůzostrašných netvorů s extrémně vyvinutým sluchem. Těšit se tak můžeme na Lupitu Nyong'o (Black Panther), která by si měla zahrát hlavní hrdinku filmu, a následně i na zarostlého Alexe Wolffa (Děsivé dědictví) a Josepha Quinna (čtvrtá řada Stranger Things). 

Je rozhodně dobrou zprávou, že produkce filmu došla ke svému zdárnému konci, protože jednu dobu to s ním kvůli několika odkladům vypadalo bledě. Přesné detaily o filmovém ději se stále drží pod pokličkou, ale z názvu lze vcelku logicky usoudit, že snímek se zaměří na první dny osudné mimozemské invaze na Zemi. Dočkat bychom se proto měli zoufalého boje lidstva proti zdánlivě neporazitelným tvorům, kteří si určitě veškeré armády světa namažou na chleba, a i následného pádu civilizace.

Z minulého měsíce také víme, že se do prequelu vrátí i postava z původní filmové série, přesněji se jedná o vůdce malé ostrovní kolonie přeživších z druhého dílu (2020), kterého by si měl opět zahrát Djimon Hounsou. Zda se ale ve snímku mihnou ještě další známé postavy, je zatím ve hvězdách. 

O scénář k filmu se postaral filmař Jeff Nichols, který je zodpovědný za působivé snímky jako Úkryt (2011) a Bahno z Mississippi (2012), za nějž byl nominován na Zlatou palmu na filmovém festivale v Cannes.

Jak již bylo řečeno, v budoucnu také můžeme počítat s oficiálně třetím dílem původní série, o který by se měl režijně postarat opět Krasinski. Dočkáme se ho ale až v roce 2025.

Oficiální premiéra dotočeného prequelu je stanovená na 8. 3. 2024.