Letos se k nám po několika letech vrátí slavná značka Tiché místo, ve které planetu Zemi sužují smrtící mimozemšťané s extrémně vyvinutým sluchem. Nadcházející snímek Tiché místo: První den bude ale titulem, který John Krasinski nenatočil, o tento chystaný prequel se tentokrát postaral filmař Michael Sarnoski. Ten v roce 2021 zabodoval se svým dramatem Pig, v němž se v hlavní roli představil Nicolas Cage.

Jednu z předních úloh měl ve filmu také americký herec Alex Wolff (Děsivé dědictví), kterého uvidíme i v chystaném snímku. A právě Wolff pro server Discussing Film uvedl, že nadcházející prequel bude v jistém ohledu snímek Pig připomínat. Herec tak prohlásil, že Tiché místo: První den nebude tak úplně hororem. Více prý bude připomínat právě drama. 

Podle Wolffa se navíc bude příběh točit asi jen kolem čtyř nebo pěti postav, celé mu to tak připomínalo natáčení výše zmíněného dramatu s Nicolasem Cagem, tentokrát však s mnohem větším rozpočtem. Děj se bude údajně odehrávat v New Yorku, podle názvu lze usuzovat, že to bude zřejmě v den osudné invaze zmíněných mimozemšťanů, kvůli kterým lidská nadvláda nad Zemí skončí.

Hlavní hrdinku by si měla zahrát Lupita Nyong'o (Black Panther), kromě Wolffa se k ní ještě připojí Joseph Quinn (čtvrtá řada Stranger Things) a Djimon Hounsou (Krvavý diamant), který by si tak měl zopakovat roli vůdce malé ostrovní kolonie přeživších z druhého dílu Tichého místa (2021). 

Prequel měl původně natočit Jeff Nichols (Úkryt), který byl zároveň Krasinskiho první volbou, ale ten během podzimu roku 2021 od projektu vycouval. Sarnoski se každopádně postaral jak o scénář, tak i o režii.

Tiché místo: První den do našich kin nakonec dorazí 27. 6. 2024.