Disney nám už za dva měsíce nadělí novou pohádku. A nebude to žádný hraný remake již existujícího animáku! Tentokrát skutečně představí zbrusu novou podívanou, kterou bude snímek jménem Přání. Na světě už také máme plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jedním z hlavních lákadel nadcházející pohádky je především hezký mix 2D a 3D animace, který zaručuje minimálně působivou vizuální podívanou. Děj se bude odehrávat v podivuhodném království jménem Rosas, ve kterém se obyvatelům plní přání. Vládne mu král Magnifico (Chris Pine), který se pode upoutávky zdá být primárním záporákem celého příběhu. Ten od svého lidu přebírá veškerá přání v podobě magických koulí, aby jim je splnil, ale zdá se, že to je celý jeden velký podvod. 

Hlavní hrdinkou se zas stává důvtipná sedmnáctiletá dívka jménem Asha (Ariana DeBose). Ta narazí se svou věrnou kozou jménem Valentino (Alan Tudyk) na kouzelnou a přání plnící hvězdu, díky které získá Valentino schopnost mluvit lidskou řečí. Magnifico se o tom ale evidentně dozví, přičemž posléze se rozhodne Ashu označit za zrádkyni a nakáže ji polapit. Na mladou dívku a její kozu tak čeká velkolepé dobrodružství, které bude samozřejmě okořeněné i různými hudebními čísly. Dohromady bychom se měli ve filmu dočkat až sedmi písní.

Na nedávné akci Destination D23 měli návštěvníci možnost zhlédnout desetiminutový klip z filmu, ale není známo, zda klip Disney zveřejní i online. Celkově ale animák vypadá slušně, tak doufejme, že s tímto projektem Disney zaboduje. 

Za scénářem k animáku stojí Chris Buck a Jennifer Lee, kteří jsou zodpovědní za oba dva díly Ledového království. Spolu s Buckem se pak podílela na režii také Fawn Veerasunthorn, která pracovala na animacích k filmům jako Zootropolis: Město zvířat (2016), Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) a Raubíř Ralf a internet (2018).

Dále se k animáku připojili herci jako Harvey Guillén, Victor Garber, Della Saba, Angelique Cabral, Ramy Youssef, Natasha Rothwell a Jon Rudnitsky.

V českých kinech by měl snímek premiérovat 30. 11. 2023.