Minulá epizoda byla jeden velký boj. Doslova. Pět hodin D&D a z toho 4 hodiny boje. Nejprve se Duše vypořádaly s alkoholovými elementály, potom si to rozdaly se stvořením z mořských hlubin!

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Skupina stanula ve sklepení generála Kaenga tváří v tvář elementálovi, který byl tvořen alkoholem. Tento elementál ovšem nebyl jediný. Ve sklepení se skrývaly další dva. Věčné duše se s nimi pustily do boje. Tedy většina z nich. Prenk se nejprve alkoholová tvoření snažil vypít, následně si nebyl jistý, jestli nejsou stvořeními samotné Frndys. Mistral ve sklepení nebyl a po Thomericanově zprávě se tam rozběhl. Než se tam ovšem stihl dostat, bylo po boji.

Hrdinové se s nepřáteli dokázali vypořádat. Během něj jim ovšem došlo, že to, co se dělo ve sklepě, nebylo přirozené. Generál nějakým způsobem očarovával alkohol a zprotivil se tak přání bohyně Frndys. Během průzkumu jeho jeskyně Duše také zjistily, že na této činnosti měla určitý podíl také tetička Zlatana. Kaeng pro ni nechal na stole dopis, ve kterém psal, že pokud se nevrátí, nepovedlo se mu předmět získat a je nejspíše mrtvý.

Anthony šel informovat kolefíny a zbytek vesnice, aby se vydali k Frndys. Věčné duše se po jeho návratu vydaly po stopách generála. Sledovaly vodítka v okolí pláže až se dostaly k podivně vypadající skládce starých věcí v jeskyni. V té je překvapil muž jménem Sunny. Místní nájemník nepřivítal hosty zrovna zdvořile. Ihned na ně namířil kuší a vyhrožoval smrtí. Nakonec byl ale rozumný a chtěl si povídat. Rozhovor se ovšem zkomplikoval, když Thom řekl, že hledají generála aby mu pomohli.

V tu chvíli se Sunny opět změnil v nepřátelského cápka. Schoval se do hromady odpadků a povolal ostrahu. Obrovského tvora tvořeného korály, odpadky a rozbitými věcmi. Aby toho nebylo málo, přidal se k párty také generál Kaeng a jeho dva bodyguardi. Jejich mozky ovšem byly vymyté a na Duše také zaútočili.

V průběhu dramatického boje se skupině podařilo porazit všechny humanoidy. Prenk také z mrtvoly generála zjistil, že velké monstrum je možné porazit pouze tím, že se z něj vytáhne artefakt, který mu dodává energii. Anthony se toho hrdinně ujal a zvládl to! Jenže vytažení kostky a zničení netvora vyvolalo výboj energie, která uvrhla do mdlob všechny Věčné duše kromě Mistrala. Ten sebral zbytky svých sil a dokázal se o své spolubojovníky postarat. Ovšem stále je někde v jeskyni schovaný Sunny...

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Dokáži se z jeskyně dostat Duše v pořádku?

• Co to pohánělo korálové monstrum?

• Vrátí se konečně Brindal?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!