Jedním z nejslibnějších titulů chystaného univerza DCU, které chystají James Gunn a Peter Safran, je seriál Lanterns, v němž se nám představí hned dvě známé verze hrdiny Green Lanterna.

Na konci minulého měsíce se k nám dostaly informace o tom, kteří dva herečtí kandidáti jsou ve hře pro roli Johna Stewarta, prvního černošského superhrdiny v historii DC komiksů, který se jakožto Green Lantern poprvé představil na začátku 70. let minulého století.

Roli nakonec dostal britský herec Aaron Pierre, jemuž se herecká kariéra pořádně rozjela až před několika lety. Objevil se například v Shyamalanově mysteriózním thrilleru Čas (2021), ve sci-fi dramatu Sok (2023) a letos se stal hlavní hvězdou vcelku zdařilého netflixovského akčňáku Rebel Ridge. John Stewart každopádně nebude jeho první DC role, zahrál si také v seriálu Krypton (2018), kde se objevil jako Dev-Em.

Kromě něho byl dalším předním kandidátem pro roli ještě Stephan James (Barva vítězství).

V chystaném seriálu Stewart spojí síly s možná ještě známější verzí slavného zeleného hrdiny, kterou je samozřejmě Hal Jordan. Toho by si zas měl zahrát americký herec Kyle Chandler (Snivokraj), který už je také oficiálně na palubě.

Oba dva tak budou jakožto vesmírní policisté vyšetřovat temnou a podivuhodnou záhadu, která se týká vraždy, k níž došlo v srdci Ameriky. Zatímco John Stewart bude ještě nezkušeným nováčkem, Hal Jordan už bude ostříleným veteránem, což je také důvod, proč se pro roli hledalo mezi staršími herci.

Klasicky připomeneme, že Lanterns mají svým stylem a atmosférou hodně připomínat krimi seriál Temný případ (2014).

Showrunnerem seriálu se stal Chris Mundy, který jako scenárista pracoval na seriálech jako Odložené případy (2003), Bloodline (2015) a Ozark (2017). Podílel se také na scénáři k jedné z epizod čtvrté řady zmíněného Temného případu, která nesla název Noční krajina.

Spolu s ním budou Lanterns psát také Damon Lindelof (Watchmen, Země zítřka) a komiksový tvůrce Tom King (Supergirl: Woman of Tomorrow). Všichni budou také vykonávat úlohu výkonných producentů.

Datum premiéry zatím stále neznáme.