Slavný a úspěšný seriál Koruna od Netflixu spěje ke svému konci. Streamovací služba se nedávno pochlubila krátkým teaserem, kterým oficiálně oznamuje již šestou řadu. Fanoušci by však měli počítat s tím, že se bude jednat o řadu finálovou. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Do role královny Alžběty II. se tak vrací Imelda Staunton (Harry Potter a Fénixův řád), která si britskou vladařku zahrála už v předešlé sezóně. Seriál však čeká jedna menší novinka. Nadcházející řada bude rozdělená na dvě části, první čtyři epizody vyjdou 16. 11. 2023 a zbylých šest epizod zas až 14. 12. 2023. Není to ostatně poprvé, co se Netflix k takovéto strategii uchýlil, podobně rozdělil například i čtvrtou řadu Stranger Things (2016) a třetí řadu Zaklínače (2019). 

Samotný trailer nám toho sice moc neukáže, ale objeví se v něm i předchůdkyně Imeldy Staunton, které Alžbětu hrály v minulých letech. V televizi se tak mihne Claire Foy, která si vladařku zahrála v prvních dvou řadách, a na jedné z fotek se zas nachází Olivia Colman, jež roli ztvárňovala pro sezónu třetí a čtvrtou. Upoutávka tak hezky naznačuje, že celý seriál se skutečně blíží ke svému zakončení.

Šestá řada by se každopádně měla zaměřit na období mezi lety 1997 a 2005, dočkat bychom se měli jak svatby Charlese (Dominic West) s Camillou Parker Bowles (Olivia Williams), tak i nahlédnutí do života princezny Diany (Elizabeth Debicki) těsně před autohavárií, při níž zemřela. Dále budeme také svědky toho, kterak se princ William (Ed McVey) na univerzitě seznámí se svou budoucí ženou Kate Middleton. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou seriálu Koruna se stal na Oscara nominovaný Peter Morgan, který napsal slavné snímky jako Královna (2006), Duel Frost/Nixon (2008) a Rivalové (2013).

V šesté řadě se dále představí Lesley Manville jako princezna Margaret, Jonathan Pryce jako princ Philip, Khalid Abdalla jako Dodi Fayed, Bertie Carvel jako Tony Blair, Luther Ford jako princ Harry a další. Seriál má na kontě celou řadu cen, včetně několika Zlatých glóbů a cen Emmy.