Netflix konečné zveřejnil trailer k první části závěrečné sezóny seriálu Cobra Kai. Pustit si ji budeme moci 18. července. Šestá řada bude rozdělena do tří částí, přičemž každá má obsahovat pět epizod. Druhá část bude uvedena 28. listopadu a třetí část se objeví až v roce 2025. Cobra Kai se tak stává prvním seriálem na Netflixu, který je rozdělen do tří částí.

Cobra Kai dojo a Terry Silver jsou sice mimo hru, to ale neznamená, že studenti Eagle Fang Karate a Myagi Do mají klid. Připravují se totiž na Sekai Taikai, mistrovství světa v karate. Navíc se na scénu znovu vrací obávaný Kreese. I když teď všichni studenti stojí na stejné straně a učí se bojovat bok po boku, neznamená to, že mají vyřešené všechny problémy. Samatha LaRusso (Mary Mouser) bude, jak je v tomhle seriálu zvykem, zřejmě znovu nejhorší a je zde vidět třenice s Tory Nichols (Peyton List), která byla až doposud její hlavní nemesis. Navíce se zdá, že ani Daniel LaRusso (Ralph Macchio) a Johnny Lawrence (Wiliam Zabka) si ještě neřekli vše. A možná jim v tom nepomůže ani Chozen (Yuji Okumoto), který po jejich boku také cvičí studenty v způsobech Myagi-do.

Do poslední série se vrací také Xolo Maridueña, Jacob Bertrand, Tannera Buchanan, Gianni DeCenza, Courtney Henggeler, Vanessa Rubio, Dallas Dupree Young (jehož postavě se v poslední epizodě zřítil celý svět), Alicia Hannah-Kim, Griffin Santopietro a Oona O'Brien.

I když se trochu obávám dalších mezilidských problémů u postav, které je měly dávno vyřešit, v předchozích sériích je tvůrci dokázali zvládnout docela slušně. Jelikož se jedná o poslední sérii, můžeme doufat, že tentokrát půjde o definitivní završení příběhu, který začal v roce 1984 filmem Karate Kid.

Fenomén Karate Kid: Vzestup, pád a vzkříšení legendy

Seriál končí v nejvyšší čas, protože již teď se chystá další film, který by měl navázat nejen na původní Karate Kid filmy, ale i na remake Jackie Chanem z roku 2010. Na filmu totiž spolupracují jak Jackie Chan tak i Ralph Macchio. Je zde tudíž naděje, že film bude nějakým způsobem pokračovat ve stejném univerzu, jako seriál a původní filmy.