Mrazivý thriller Červená tečka (v originále Red Dot) od švédského režiséra Alaina Darborga se konečně dočkal oficiálního traileru. Ten nyní oproti teaseru nabízí trochu detailnější vhled do prostředí, jemuž bude na Netflixu již brzy vévodit úpatí švédských hor potřísněné lidskou krví.

„Držte se u sebe, v noci je tam venku pěkná kosa,“ říká jeden ze zástupců malé severské komunity, která sdílí přinejmenším pozoruhodné mravy, pokud se mezi jejími členy objeví neznámé tváře. Těmi se stávají David a Nadja, novomanželský pár z města, který se rozhodl strávit poslední dovolenou před narozením prvního potomka pod stanem na čerstvém vzruchu švédských hor.

Přečtěte si také: Kriminální minisérie The Investigation znovu otevře případ brutální vraždy švédské novinářky

Poté, co na jejich pouti se čtyřnohým kamarádem proběhne zdánlivě nevinná hádka s místními lovci, se na jejich stanu uprostřed noci objeví červená laserová tečka. Romantická atmosféra se po prvním výstřelu z pušky změní v boj o holý život, na který ani jeden z novomanželů nebyl připraven. Kdo by ale čekal, že se z člověka během kempování pod polárním kruhem stane ze dne na den lovná zvěř?

Nehostinné prostředí, které napříč silným mrazům oplývá podivuhodně tenkým ledem, se divákům ukáže v tom nehorším světle již 11. února 2021, kdy se napínavý snímek Červená tečka objeví na kartě Netflixu. V hlavních rolích se divákům představí nové tváře, jimiž jsou Johannes KuhnkeNanna Blondell, Anastasios Soulis nebo Kalled Mustonen.