V roce 2004 nám oscarový režisér Robert Zemeckis nadělil animované mocap dobrodružství pro celou rodinu jménem Polární expres, ze kterého se pro mnohé filmové nadšence stala oblíbená vánoční klasika. Film vyprávěl o chlapci, který na Štědrý večer nastoupí do tajemného vlaku, který míří do magické země Santa Clause na severním pólu. Snímek sice neměl kdovíjak skvělé recenze, ale své fanoušky si jednoznačně našel.

A nyní se zdá, že bychom se v budoucnu mohli dočkat druhého dílu. Producent Gary Goetzman, který dohlížel nejenom na výrobu jedničky, ale i několika dalších filmů s Tomem Hanksem, v rozhovoru pro server ComicBook.com uvedl, že už se pokoušejí dát dohromady Polární expres 2. Projekt sice ještě nemá oficiálně zelenou, ale Goetzman se podle všeho snaží dát věci do pohybu. 

Producent během rozhovoru také uvedl, že by rád nadělil pokračování filmu Max a maxipříšerky (2009), stejně tak by rád viděl i třetí díl hudební komedie Mamma Mia! (2008). To vše ale nebude jednoduchým úkolem, protože schválení takových projektů vyžaduje podle producenta spoustu času. Podle jeho slov se ale zdá, že právě pokračování Polárního expresu je pro něho prioritou.

První díl, jenž z rozpočtu 170 milionů dolarů utržil přes 314 mega, vycházel ze stejnojmenné dětské knihy, kterou napsal Chris Van Allsburg. Je proto otázkou, co všechno by nabídlo případné pokračování. 

Nesmíme také zapomínat, že první díl vydalo studio Warner Bros., které má už nějaký ten pátek nové vedení v čele s Davidem Zaslavem. A dnešní Warneři si dávají velký pozor na to, kterým projektům vlastně dají zelenou.

Tržby 314 milionů na výše zmíněný rozpočet nejsou žádným zázrakem, tudíž studio může usoudit, že nasypání peněz do pokračování se jim nemusí vůbec vyplatit, v rámci čehož pak projekt hodí do koše. Ale ještě uvidíme, co Goetzman vymyslí.