Za necelý rok k nám přisviští pokračování chváleného a komerčně úspěšného hororu Úsměv (Smile), o které se opět postará Parker Finn. A díky serveru Deadline nyní víme, koho zřejmě uvidíme v roli nové hlavní hrdinky.

K filmu se připojila Naomi Scott, anglická herečka, která si zahrála v titulech jako Charlieho andílci (2019) a hraný remake Aladina (2019), taktéž jsme ji mohli vidět v seriálu Terra Nova (2011). Zatím není známo, koho přesně si v pokračování chystaného horůrku zahraje, ale troufli bychom si říct, bude určitě další obětí strašlivé kletby, s níž se musela potýkat její předchůdkyně z jedničky v podání Sosie Bacon. Snad se tedy podrobnosti o její postavě dozvíme už někdy krátce po novém roce. 

Z prvního dílu se stal nejúspěšnější horor roku 2022. Nejenže se snímek dočkal pozitivních reakcí od kritiků a diváků, ale také se mu z rozpočtu 17 mega podařilo celosvětově utržit až 217 milionů dolarů. Snímek měl být původně exkluzivitou pro službu Paramount+, nicméně jelikož snímek zaznamenal nadšené reakce během testovacího promítání, studio Paramount Pictures se rozhodlo, že film nakonec pošle do kin. A evidentně se mu to i vyplatilo.

Server Deadline dodává, že Úsměv 2 je pro studio jednou z největších priorit pro rok 2023. Teď už jen musíme doufat, aby dvojka byla podobně úspěšná. 

Parker Finn se opět chopí otěží scenáristy i režiséra. Taktéž v minulosti uvedl, že má v rukávu ještě spoustu triků, se kterými chce své diváky překvapit. Jsme každopádně velice zvědaví, co nám chystaná dvojka nabídne. A zda se Paramountu bude chtít dát šanci i případnému třetímu dílu.

Dvojka bude v našich kinech premiérovat 17. 10. 2024.