Netflix nám letos nadělí další dobrodružství odvážných slepiček, které ve filmu Slepičí úlet (2000) unikly z farmy Tweedyových a nalezly nový a svobodný domov. A nyní už konečně víme, kdy přesně k nám pokračování slavného animáku od studia Aardman Animation dorazí. Ještě před několika měsíci se zdálo, že druhý díl vyjde někdy během letošního podzimu, ale vypadá to, že si na něj budeme muset počkat o něco déle.

Pokračování jménem Chicken Run: Dawn of the Nugget bude na Netflixu premiérovat 15. 12. 2023. Nu což, pokud jsme vydrželi na další kapitolu čekat více než dvě desetiletí, pár měsíců navíc nás nezabije. Venku už každopádně máme datum premiéry, plakáty a oficiální popis, tudíž v nejbližší době bychom se snad mohli dočkat i nějakého toho traileru. Ten by mohl vyjít na nadcházející netflixové události TUDUM, jež bude zahájena tuto sobotu. Nějakou upoutávku by to každopádně už chtělo, jsme moc zvědaví, jak se našim slepičím hrdinkám po těch mnoha letech daří. 

Jak už dlouho víme, příběh se bude odehrávat na stejném místě, kde skončil díl předchozí. Slepice se šťastně usadily na travnatém ostrůvku daleko od lidského nebezpečí, kde i nadále spokojeně přebývají. Vše se zdá být dokonalé, ale brzy začne všechny slepice (a dva kohouty) ohrožovat další velká hrozba, které se budou muset všichni postavit. Onu hrozbu by měl představovat člověk jménem Dr. Fry (Nick Mohammed), bývalý majitel fast foodu, který bude mít se vší pravděpodobností v plánu udělat ze všech slepic křupavá masíčka.

Odvážná slepice Ginger (Thandie Newton) se tak bude muset opět zhostit role hlavní velitelky a vymyslet plán, díky němuž by ostatní slepice mohly zlovolné doktorovy úmysly zhatit.

Dále se můžeme těšit na návrat starých známých, mezi které bude patřit kohout Rocky (Zachary Levi), brýlatá inťoška Mac (Lynn Ferguson), drsňačka Bunty (Imelda Staunton), věčně pletoucí a po dovolené neustále hovořící Babs (Jane Horrocks) a staré kohoutisko Kaprál (David Bradley). 

Samozřejmě se ale dočkáme i nových postav, přesněji půjde například o malou slepičku Molly (Bella Ramsey), která by měla být dcerou Ginger a Rockyho. Taktéž je zde slepička Frizzle (Josie Sedgwick-Davies), o jejíž postavě ale zatím nic moc nevíme.

O režii druhého filmu se postará Sam Fell, který je například jedním z tvůrců animáku Spláchnutej (2006). O scénář se postarali John O'Farrell, Rachel Tunnard a Karey Kirkpatrick, který napsal i první díl.