Před několika dny jsme vás informovali o tom, že pokračování slavného katastrofického filmu Twister, v němž jsme se dočkali pěkně zuřivých tornád, možná našlo svého režiséra. A to v podobě filmaře jménem Lee Isaac Chung, který před dvěma lety zabodoval na Oscarech se svým milým dramatem jménem Minari. Studio Universal tak nedávno potvrdilo, že o druhý díl, který by měl nést název Twisters, se skutečně postará na Oscara nominovaný režisér. Studio už ale také odhalilo oficiální datum premiéry, která je stanovená na 19. 7. 2024.

O samotném ději zatím žádné informace nemáme, ale zkuste hádat třikrát, čeho se asi tak zase dočkáme. Patrně se tak opět můžeme těšit na nějakou tu tornádovou katastrofu, které budou muset čelit noví hrdinové. Na výrobu filmu bude dohlížet producent Frank Marshall, který například také dohlížel na letošní Jurský svět s podtitulem Nadvláda.

První film od režiséra a kameramana Jana de Bonta, tvůrce skvělého akčňáku Nebezpečná rychlost, vyprávěl o manželském páru, jenž musí čelit ničivé přírodní síle v podobě devastujícího tornáda, aby za pomocí elektronických senzorů získal dost informací na vytvoření lepšího varovného systému.

Snímek sice nepatří mezi nejlépe hodnocené katastrofické filmy všech dob, ale studiu Universal vydělal necelých 500 milionů dolarů, tudíž není úplně divu, že se k tornádům společnost zase vrací. Universal by taktéž zase rád dostal na palubu Helen Hunt, která spolu s Billem Paxtonem ztvárnila jednu z hlavních rolí. Necháme se proto překvapit, zda bude slavná herečka ochotná se do role opět vrátit. 

Film vznikne podle scénáře Marka L. Smitha, který se podílel na psaní vynikajícího filmu REVENANT Zmrtvýchvstání z roku 2015. V nadcházejících měsících bychom se tak snad mohli dočkat dalších informací o tom, koho všechno vlastně v pokračování uvidíme.